Građani Srbije od danas mogu u Grčku

Građani Srbije od danas mogu da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, bez testiranja na virus Covid-19.
Građani Srbije od danas mogu u Grčku
Foto: 021.rs
Grčka danas otvara svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je Vlada Severne Makedonije odlučila da od danas omogući nesmetan tranzit svih stranih državljana kroz teritoriju te države, s tim što će u zemlji moći da borave najduže pet sati, rekao je za Tanjug portparol makedonske vlade Muamet Hodža.
 
Makedonska vlada je odlučila da će stranci koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju, do potpune liberalizacije režima ulaska i izlaska iz te zemlje, moći da koriste prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasa, Blace i aerodrom Skoplje.
 
Prema Grčkoj će biti otvoren samo prelaz Bogorodica-Evzoni, dok Dorjan ostaje zatvoren.
 
Ovaj tranzit podrazumeva ulaz na jednom graničnom prelazu i izlaz na drugom prelazu, uz obavezu da se ne napušta autoput ili lokalni put i da se tranzit obavi za najduže pet sati.
 
Strani državljani će putovati kroz zemlju uz potvrdu koju će morati da popune pri ulasku na makedonsku teritoriju i da predaju graničnoj policiji prilikom izlaska sa makedonske teritorije. 
 
Grčka je 29. maja saopštila da od 15. juna otvara svoje granice za 29 zemalja članice EU i države koje nisu članice Unije.
 
Imajući u vidu činjenicu da je razdaljina između srpsko-makedonske granice Preševo-Tabanovce do makedonsko-grčke granice Bogorodica-Evzoni oko 170 kilometara, uz prosečnu brzinu i eventualne pauze vozačima neće biti potrebno duže od tri sata da bi ušli i napustili makedonsku teritoriju.
 
Dodajmo da se do Grčke, osim preko Severne Makedonije, može stići i preko Bugarske.
 
Turisti neće moći da uđu u Grčku do danas, 15. juna u 23 časa. To znači da svi koji planiraju da svojim vozilima krenu na put moraju da na grčku granicu stignu tek posle 23 časa.
  • NS Gari

    15.06.2020 11:05
    Ove godine
    Ne hvala!
    Suviše je rizično da se putuje ove godine, bilo gde!
    Prema tome, svako rizikuje za sebe!
    Izvolite, Vaša je odluka!
  • Azurno

    15.06.2020 10:14
    ..ni poklone kad donose
    Procitajte bolje koji će biti uslovi boravka u Grčkoj,mere zastite.Da idete na odmor ,a postoji mogućnost da će vas staviti u karantin,ako vam odrade test,koji moze da pokaze da ste pozitivni..baš lep provod 14 dana karantina.
  • Djole

    15.06.2020 09:05
    Idemooooo....
    Ma sve ce to da legne kad odavde krene stotine hiljada turista.
    Budite bez brige bice sve kao i uvek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.