Građani BiH se okrenuli jedinom domaćem primorskom gradu, Neum pun turista

Ovog vikenda na plažama u Neumu traži se svaki slobodan metar.
Građani BiH se okrenuli jedinom domaćem primorskom gradu, Neum pun turista
Foto: Pixabay
U jedinom gradu Bosne i Hercegovine na moru popunjeni su skoro svi smeštajni kapaciteti u privatnom smeštaju, dok najveći hotel "Sunce", i pored velikog interesovanja, još nije otvoren. Najavljeno je da će početi s radom od 1. jula.
 
Pošto su zatvorene granice Evropske unije mnogi građani iz BiH odlučili su se za domaće more jer zbog korona virusa ne mogu dalje prema Hrvatskoj ili Crnoj Gori.
 
Plaže su uređene, gužve ima, ali nije prevelika. Cene su pristupačne i svi koji su u Neumu uživaju, poruka je ugostitelja iz Neuma. Takođe dodaju da na plažama, i pored pojačanog dolaska gostiju, ima dovoljno mesta.
 
Za one koji ne vole gužvu dostupno je i nekoliko manjih plaža koje nisu u samom gradu. Nešto veće gužve zabeležene su i na saobraćajnicama prema gradu, ali većih zadržavanja nema. Da će Neum biti dosta posećen u vreme korone potvrdio je i Davor Krešić, predsednik Udruženja turističkih radnika opštine Neum.
 
Turističke organizacije apeluju na građane da poštuju propisane i preporučene epidemiološke mere, jer, kako kažu, jedan pogrešan potez celu priču može vratiti na početak.
 
Inače građanima BiH jutros nije dozvoljen tranzit kroz Hrvatsku do Neuma, potvrđeno je na graničnom prelazu Doljani. Šef smene na graničnom prelazu Doljani Suad Nuspahić rekao je da BiH nema nikakav ugovor s Hrvatskom kada je u pitanju tranzit preko Metkovića s obzirom na to da postoji alternativni put u BiH, preko Svitave, do Neuma.
 
Hrvatska je pre četiri dana uvela mere samoizolacije za one koji dolaze iz BiH, tako da je granicu prethodnih dana bilo moguće preći kada je u pitanju samo tranzit, ali je danas situacija nešto drugačija.
 
"Referišući se na informaciju i činjenicu da je građanima BiH onemogućen čak i tranzit kroz Hrvatsku, nesporno je da će ministarstvo na čijem sam čelu već sutra, prvi naredni radni dan, predložiti reciprocitet", rekla je zamenica predsedavajućeg Saveta ministara BiH i ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković.
  • Komifo

    03.07.2020 10:19
    A i jedno leto da Bosanci ostanu kod kuće da nadrisrbuju.
  • Mladen

    29.06.2020 15:10
    Sladoljev
    Malo prouči povijest pa ćeš znati zašto imate tako mali izlaz na more, to je Dubrovačka republika dala Osmanskom carstvu da nebi imala direktan dodir sa Mlecima koji su tada bili u Dalmaciji, dakle zahvali se Dubrovačkoj republici šta imate i to malo.
  • očito slep ne vidi

    28.06.2020 18:03
    Nepravilna raspodela
    da li je pravo i normalno da se neka drzava kao glista proteze duz morske obale a druga da ima izlaz namore kao uska vrata ili nema nikakav. Dobro da nisu uzeli pojas od desetak km duz cele obale do Grčke pai dalje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja