VIDEO: Majorka zatvorila ulice sa kafićima zbog pijanih turista

Regionalna vlada Balearskih ostrva naredila je u sredu zatvaranje tri popularne ulice na Majorki kako bi zaustavila pijane turiste zbog kojih preti novo izbijanje epidemije virusa korona.
Mera je uvedena pošto je nekoliko snimaka pokazalo kako britanski i nemački turisti uživaju u noćnom životu bez zaštitnih maski u pretrpanim kafićima i noćnim klubovima, a neki su čak skakali po parkiranom automobilu. Vlada je zbog toga odlučila da zatvori tri poznate ulice s kafićima, restoranima i drugim objektima za zabavu.
 
 
"Tom merom želimo da zaustavimo divljačko ponašanje manjine koja može dovesti u opasnost sve što smo do sada uradili kako bismo ponovo otvorili turizam i učinili ga sigurnim za posetioce", saopštila je vlada Balearskih ostrva koja se nalaze u Sredozemnom moru.
 
Balearska ostrva - Majorka, Ibica, Menorka, Formentera i Kabrera, prva su dobila dozvolu španske vlade za dolazak inostranih turista. Prošlog meseca su posebni turistički letovi iz Nemačke bili dozvoljeni jedino na ova ostrva, a onda je 21. juna cela Španija otvorila granice.
 
Mesto Magaluf, na ostrvu Majorka, poznato je po razuzdanim zabavama mladih britanskih turista. Tamošnja ulica Punta Balena sa svojim terasama, kafićima i restoranima u sredu je zatvorena odlukom regionalne vlade. U 18 kilometara udaljenoj Plaji de Palma, takođe poznatom mestu turističkih provoda, zatvorene su dodatne dve ulice poznate kao "Ulica piva" i "Ulica pršute".
 
Balearska ostrva je prošle godine posetilo 14 miliona turista i jedno su od najpopularnijih letnjih destinacija u Španiji. Vlada je na ostrvima uvela obavezno nošenje maski i održavanje fizičke distance od drugih osoba kako bi se turisti i lokalno stanovništvo zaštitili od virusa korona.
 
Španija, jedna od najpogođenijih zemalja virusom korona, bila je zatvorena skoro sto dana. Do sada se zarazilo 257.494 stanovnika od čega je preminulo njih 28.413.
  • Dekadencija

    01.09.2020 22:26
    Blago Englezima
    Blaaago Englezima
    Svuda idu i uživaju
    Oduvek
    Zauvek
  • DjakoN

    16.07.2020 11:05
    tuga...
    Niko vam ne veruje,svuda ista globalisticka laz!
  • Magaluf

    16.07.2020 10:31
    Bijah dosta puta u Magalufu na Palme de Mallorca ma Englezi su skroz otkaceni tamo....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja