Bali neće primati strane turiste do kraja godine

Stranim turistima neće biti dozvoljen dolazak pre kraja 2020. zbog nedovoljnog poboljšanja situacije vezane za koronavirus, rekao je guverner indonežanskog ostrva Bali, odustajući od plana da otvori ostrvo za strance idućeg meseca.
  Bali neće primati strane turiste do kraja godine
Foto: Pixabay
"Situacija u Indoneziji nije dovoljno povoljna da bi se dozvolilo stranim turistima da posećuju Indoneziju uključujući i Bali", rekao je guverner ostrva Vajan Koster u zvaničnom dokumentu datiranom u subotu.
 
Bali je otvorio plaže, hramove i druge atrakcije indonežanskim turistima od kraja jula i lokalne vlasti su najavile da će biti spremne ponovo da primaju strane turiste od 11. septembra.
 
Međutim, taj plan je odložen zbog porasta broja slučajeva kovida 19 u Indoneziji i zbog restrikcija putovanja u brojnim zemljama. Guverner Balija rekao je da je potrebna velika pažnja i oprez pre ponovnog otvaranja ostrva i da se ne treba žuriti. On nije najavio novi datum za otvaranje ostrva za strance.
 
Džakarta je od početka aprila zabranila ulazak strancima u Indoneziju.
 
Više od šest miliona turista posetilo je Bali 2019. ali je naglo prekinut dolazak početkom 2020. zbog pandemije koronavirusa. Brojni hoteli i restorani morali su da se zatvore ili smanje broj osoblja i mnogi ostrvljani vratili su se poljoprivrednim radovima pošto su izgubili posao u turizmu.
 
Na Baliju je zabeleženo oko 4.000 zaraženih koronavirusom i 49 umrlih. U celoj Indoneziji umrlo je najmanje 6.680 ljudi a 154.000 slučajeva je potvrđeno. Stručnjaci veruju da je bilans mnogo veći zbog ograničenog broja testova obavljenih na arhipelagu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja