Otkazan let u Kanadi jer dete nije nosilo zaštitnu masku

Let kanadske niskotarifne avio-kompanije Vestdžet od Kalgarija do Toronta otkazan je, a policija je pozvana na lice mesta jer jedno dete nije nosilo zaštitnu masku.
Otkazan let u Kanadi jer dete nije nosilo zaštitnu masku
Foto: Pixabay
Svi putnici morali su da se iskrcaju sa leta u utorak, nakon što je on zaustavljen, prenosi BBC.
 
Otac deteta Safran Čaudri kaže da je Vestdžet tražio da njegova 19-omesečna ćerka nosi masku, ali da beba nije prestajala da plače.
 
S druge strane, iz kompanije navode da problem nije nastao zbog bebe, koja je premala da bi morala da nosi masku, već zbog drugog, trogodišnjeg deteta Čaudrija.
 
Čaudri je za BBC rekao da je njegova najstarija ćerka, koja ima tri godine, užinala pre poletanja, kada su im stjuardese prišle tražeći da oba deteta nose masku. On je naglasio da su i on i njegova supruga nosili maske.
 
On tvrdi da je pitao da li njegova ćerka može da završi s užinom, ali da su mu rekli da imaju "politiku nulte tolerancije" i da neće zatvoriti vrata aviona ako ona ne bude nosila masku.
 
Čaudri je naveo da je njegova trogodišnja ćerka ipak na kraju stavila masku, ali da je mlađa bila toliko uznemirena da je povraćala.
 
On tvrdi da se posada Vestdžeta ponašala agresivno i da im je rekla da pošto njihova najmlađa ćerka ne nosi masku, cela porodica mora da napusti avion. Čaudri je rekao da im je posada rekla da ako ne napuste avion, mogu da budu uhapšeni, optuženi i završe u zatvoru.
 
Kasnije je, kako je naveo, saznao da, prema kanadskoj transportnoj politici, samo deca starija od dve godine moraju da nose maske, tako da njegova 19-mesečna ćerka nije morala to da učini.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja