Putovanje balonom između Hongkonga i Singapura odloženo

Singapur i Hongkong odložili su putovanje balonom koje je trebalo da počne od sutra sa ciljem jačanja turizma oba grada, jer je u Hongkongu zabaležen porast infekcija korona virusom.
Putovanje balonom između Hongkonga i Singapura odloženo
Foto: Pixabay
Putovanje je odloženo za najmanje dve nedelje, rekao je hongkonški ministar trgovine i ekonomskog razvoja Edvard Jau.
 
Aranžman omogućava posetiocima da putuju bez obaveznog karantina pod uslovom da se testiraju na korona virus pre i posle putovanja. Hongkong je danas prijavio 43 nova slučaja koronavirusa, uključujući 13 lokalnih infekcija kojima nije moguće utvrditi izvor zaraze.
 
"Da bi bilo koja šema bila uspešna, mora da bude u skladu sa očuvanjem javnog zdravlja, i bezbedna za obe strane", rekao je Jau.
 
Prema prvobitnom sporazumu, putovanje vazdušnim balonom se ukida ako se u nedelju dana registruje više od pet lokalnih infekcija u Singapuru ili Hong Kongu koje nije moguće pratiti. Trenutni prosek nepovezanih slučajeva u Hong Kongu je četiri. Iako prosek od pet nije dostignut u Hong Kongu, balon je suspendovan posle današnjeg razgovora hongkonškog ministra trgovine i singapurskog ministra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja