Beograd druga najbolja turistička destinacija, prema glasanju na sajtu Uzakrota

Beograd je na takmičenju "Najbolje u turizmu" (Uzakrota Best of the year), koje organizuje poznati brend Uzakrota, zauzeo drugo mesto u kategoriji za najbolju turističku destinaciju, saopštila je Turistička organizacija Beograda.
Beograd druga najbolja turistička destinacija, prema glasanju na sajtu Uzakrota
Foto: Pixabay
Najviše glasova u toj kategoriji dobio je turski grad Izmir, dok se na trećem mestu, posle Beograda, našao Njujork.
 
"Činjenica da je Beograd, po izboru onih koji su glasali na portalu 'Uzakrota' u kategoriji vodećih svetskih gradova - turističkih destinacija na drugom mestu, odmah iza Izmira u Turskoj, ali ispred Njujorka, govori da gledano na naš region ili još šire na Evropu, Beograd ima veliki ugled i značaj kao jedan od lidera za takozvani kratki gradski odmor", kazao je direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović.
 
On je dodao da su Beograd i Srbija pokazali da u doba svetske krize izazvane pandemijom, ozbiljnost i spremnost da se poštuju mere, kao i trenutni proces imunizacije stanovništva, ulivaju poverenje kod potencijalnih gostiju iz zemlje.
 
"Naše promotivne aktivnosti dovele su do toga da se o tome dovoljno zna, ali i da se Beograd prikaže kao dinamičan i primamljiv grad sa atrakcijama, sadržajima i ambijentalnim celinama koje može da ponudi čak i u doba korone", rekao je Popović, navedeno je u saopštenju.
  • Teodor

    08.02.2021 20:42
    Uzakrota Best?
    In your face, New York!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.