Google nudi virtuelne ture UNESKO svetske baštine

Putovanja još nisu moguća za mnoge od nas usled raznih ograničenja kako bi se sprečilo širenje kovida19.
Google nudi virtuelne ture UNESKO svetske baštine
Foto: Pixabay
Ipak, postoje neki načini na koje možete iz topline svog doma istražiti neke od svetskih kulturnih znamenitosti i najzapaženija mesta prirodnih lepota. Jedna od mogućnosti je Google Arts & Culture, koji je svojoj listi virtuelnih tura dodao mnoga mesta UNESCO-ve svetske baštine.
 
Kroz Explore UNESCO World Heritage možete istražiti mesta poput francuskih kanala, Koloseuma, planine Kilimandžaro i vulkana u Južnoj Koreji. Takođe, možete posetiti prepoznatljivi pejzaž Rio de Ženeira, istražiti Tadž Mahal i virtuelno plivati s kitovima u Meksiku, piše Engadget.
 
Spomenute ture su vrlo koristan način da vidite, istražite i naučite nešto novo, a da pri tom ne morate da napustite ugodan ambijent vašeg doma. Osim toga, Google Arts & Culture mogao bi se pokazati kao izuzetno dragocen resurs za prosvetne radnike, pomažući im da studente uče o prirodnoj i kulturnoj baštini. Ture uključuju informacije o nacionalnom parku Josemiti, drevnim hodočasničkim rutama u severnoj Španiji i Velikim piramidama u Gizi.
 
Lokacije svetske baštine pridružuju se velikom broju važnih kulturnih mesta na Google Arts & Culture-u, uključujući eksponate mnogih glavnih muzeja, kao i istoriju elektronske muzike te VR galerije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.