Amsterdam zbog masovnog turizma ograničava broj noćenja

Amsterdam je previše popularna turistička destinacija, zaključile su gradske vlasti, ograničivši broj turističkih noćenja na 20 miliona godišnje kako bi se ublažile posledice masovnog turizma.
Amsterdam zbog masovnog turizma ograničava broj noćenja
Foto: Pixabay
Uredba će smanjiti broj noćenja za najmanje 10 odsto i osetno je blaža nego što je zahtevala inicijativa oko 30.000 građana, zatraživši da se broj noćenja ograniči na maksimalno 12 miliona godišnje.
 
U 2019. godini grad s 800.000 stanovnika zabeležio je gotovo 22 miliona noćenja, a u 2020. njihov je broj naglo opao zbog pandemije kovida19.  
 
Prema novoj uredbi, gradske vlasti će morati jednom godišnje da objave broj turističkih noćenja. Nakon što dosegnu limit, moraće da intervenišu merama poput povećanja boravišnih taksi i ograničenja platformama za najam smeštaja, poput Airbnb-ja.
 
Mere zapravo i nisu novost budući da je Amsterdam već drastično pooštrio propise za digitalne platforme, ograničio broj hotelskih kreveta i odredio limite za turističke obilaske gradskog središta.
 
Gradski čelnici razmatraju i mogućnost preseljenja čuvene četvrti crvenih fenjera na periferiju i zabranu prodaje lakih droga turistima.   
  • Tom

    23.08.2021 08:58
    Bg
    Sta ovaj lupeta,novosadanin,
  • Novosadjanin

    16.08.2021 05:33
    animacija u turizmu
    Zemlja Srbija koja nudi bankok turizam prodaju droge prostitucijju nocni provod.Pola BG nema kanalizaciju pola gradova nema ispravnu vodu.Sto je naj gore mi smo banditska zemlja sa kriminalnim sudstvom i policijom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja