Egipat ponovo za turiste otvorio grobnicu faraona staru 4.700 godina

Nakon 15 godina renoviranja ponovo je za turiste otvorena 4.700 godina stara grobnica faraona Džosera u piramidi u Sakari.
Egipat ponovo za turiste otvorio grobnicu faraona staru 4.700 godina
Foto: Pixabay
Grobnica, koja se nalazi južno od Kaira, u blizini je poznate stepenaste piramide Treće dinastije faraona, najstarijeg kamenog spomenika u istoriji, koja je i sama bila zatvorena zbog renoviranja do marta 2020, prenosi Rojters.
 
Smatra se da je južna grobnica, nastala između 2667. p.n.e. i 2648. p.n.e, izgrađena iz simboličnih razloga, ili su u njoj možda bili sahranjeni unutrašnji organi faraona.
 
Egipat želi da oživi turizam nakon pandemije korona virusa, a poslednjih meseci je otvoren novi muzej i objavljen je niz arheoloških otkrića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja