Institut za biologiju mora: Voda na kupalištima u Crnoj Gori odličnog kvaliteta

Rezultati analize kvaliteta morske vode na Crnogorskom primorju, na 110 lokacija, Instituta za biologiju mora, pokazali su da je na 91,8 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta.
Institut za biologiju mora: Voda na kupalištima u Crnoj Gori odličnog kvaliteta
Foto: Pixabay
Na 4,5 odsto lokacija voda je bila dobrog, a na 3,6 odsto lokacija zadovoljavajućeg kvaliteta.
 
Kako je saopšteno iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, tj. da je sanitarno ispravna, te bezbedna za kupanje i rekreaciju, pišu "Vijesti".
U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 17 dok je na jednom bila dobrog kvaliteta.
 
Od ukupno 15 lokacija u opštini Bar, na njih 13 voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na dve lokacije bila dobrog kvaliteta.
Kada je u pitanju opština Budva, program se realizuje na 32 lokacije i na svim lokacijama voda je bila odličnog kvaliteta.
 
U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, na svih devet lokacija voda je bila odličnog kvaliteta.
 
Analize su pokazale da je u Kotoru na 13 lokacija voda bila odličnog, na jednoj lokaciji dobrog i na jednoj zadovoljavajućeg kavliteta.
 
U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 17 ona bila odličnog, na jednom dobrog, a na tri zadovoljavajućeg kvaliteta, navode iz Morskog dobra.
 
Analize su rađene od 24. do 26. maja.
 
Vode za kupanje se klasifikuju kao "odlične", "dobre", "zadovoljavajuće" i "loše".
  • ARMAGEDON

    08.06.2022 09:15
    ĐEKNA, ĐEKNA
    40.000 kanalizacionih otvora nekontrolisano puni Boku, pametnom dovoljno!
  • Hahaha

    07.06.2022 18:51
    Hahahaha
    Hahahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha...
  • Laloš

    07.06.2022 17:32
    Da početkom juna. Neka objave rezultate uzorkovanja 20. jula i 20. avgusta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja