Grčku pogodilo nevreme, bujica na Tasosu nosila automobile sve do mora

Grčku je u petak pogodilo olujno nevreme praćeno obilnim padavinama.
Grčku pogodilo nevreme, bujica na Tasosu nosila automobile sve do mora
Foto: 021.rs
Na ostrvu Tasos, na kojem letuje veliki broj turista iz Srbije, ulice su poplavljene i pretvorene u jezera, dok je bujica nosila automobile sve do mora. 
"Teška noć za stanovnike Limenarije i Potosa. Kuće i hoteli su poplavljeni, a automobile je odnela bujica, prouzrokovana jakom kišom koja je zadesila oblast Navađo. Stanovnici Limenarije i Potosa su od dva sata ujutru pokušavali da sačuvaju svoju imovinu posle naleta kiše", piše Kavala njuz, a prenosi Blic.
Putevi prema Astridi i Marijesu na Tasosu su zatvoreni zbog kabastog materijala koji je bujica nosila ulicama, a stanovnicima su u pomoć pritekli vatrogasci.
 
Na Fejsbuk grupi "Live from Greece" objavljene su fotografije na kojima se vide poplavljene ulice i automobili zaglavljeni u njima.
 
Administratorka grupe Ana Nikolić, koja živi u Grčkoj, apelovala je na turiste da ne parkiraju automobile u ulicama koje se direktno spuštaju ka moru.
 
"Kada je nevreme, nikako ne treba parkirati auto u ulice koje se ovako spuštaju u more. One služe i kao kanali kada su jake kiše. Interesantno je da su upravo lokalci parkirali u ovom poznatom ‘slivu’. Neplanskom gradnjom u letovalištima uništeni su prirodni slivovi pa se ovakve stvari redovno dešavaju čim padnu jače kiše", napisala je Nikolić.
 
"Treba voditi računa samo onda kada najave nevreme, a to se desi 2-3 puta tokom sezone. Tada je potrebno pomeriti auto ako se nalazi u vertikalnoj ulici koja je i kanal za slivanje vode. Te ulice se prepoznaju. Dakle, u redovnim okolnostima nemojte brinuti, parkirajte gde god nađete slobodno mesto, ali ako se sprema nevreme, jednostavno prebacite auto iz takvih ulica", navodi se.
 
Dodala je i da će more narednih dana biti zamućeno u mestima pogođenim nevremenom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.