FOTO Gde sve možete da se osvežite, a da je blizu Novog Sada: Ovo su najbolja kupališta u Vojvodini

Temperature su ponovo previsoke i svi su izgledi da će i ostatak leta biti skoro nepodnošljivo vreo.
FOTO Gde sve možete da se osvežite, a da je blizu Novog Sada: Ovo su najbolja kupališta u Vojvodini
Foto: 021.rs
Borite li se protiv vrućine kod kuće ispod klime, strpljivo čekajući dostavu hrane i minimizujući potrebe da izađete napolje, ili hvatate svaki slobodan sat da se bućnete u neku vodu?
Ukoliko se ovo na vas odnosi, sigurno ste isprobali sva novosadska kupališta i imate omiljeno. 
A šta kažete na promenu atmosfere i odlazak van grada? Sve što vam treba su kola s klimom, torba s grickalicama i dobro raspoloženje. Portal visit.ns donosi nekoliko kupališta širom Vojvodine do kojih možete otići i s njih se vratiti u jednom danu. Na vama je da izaberete favorita, i uživate.
 
Akva park Petrolend
 
Akva park Petrolend nalazi se u Bačkom Petrovcu, što je na svega 17 kilometara od Novog Sada. Ovo je trenutno najveća zabavna atrakcija u Srbiji koja se prostire na čak osam hektara. A šta vas sve ovde čeka? Osim otvorenih i zatvorenih bazena s različitim efektima – možete uživati, na primer, u onom s talasima ili pak onom za masažu – tu su i brojni različiti tobogani, od kojih jedan ima visinu od čak 18 metara; kao i plaže, sportski tereni za više sportova i dečji prostori s terenima za decu, toboganima i prskalicama.
 
 
Ako posle ludog adrenalinskog dana poželite da se odmorite, možete i to u wellness i spa sadržajima Petrolenda, a kad ogladnite, tu je brza hrana i sjajan restoran Petrolend. Voda u Petrolendu lekovita je geotermalna voda temperature od oko 46 °C, a zahvaljujući modernih rashladnim sistemima, u bazenima je njena temperatura između 25 i 32 stepena.
 
Belocrkvanska jezera
 
Možda ćete malo duže putovati do Belocrkvanskih jezera, ali neće vam biti žao. Ovaj kompleks sastoji se od sedam jezera, od čega su četiri pogodna za kupanje: Glavno, Vračvgajsko, Šaransko i Šljunkara.
 
 
Belocrkvanska jezera su veštačka jezera, nastala iskopavanjem šljunka sa dna Panonskog basena. Voda u jezerima je prozirno zelena, a plaže peščane – osim u slučaju Glavnog jezera s modernijom infrastrukturom, gde je plaža delom betonirana i ima i vaterpolo igralište. I ovde možete popiti kafu, sok, pivo ili pojesti picu ili sladoled. Za najbolji ugođaj dođite na dva-tri dana i obiđite ih sva!
 
Gradski bazeni u Novoj Pazovi
 
Ukoliko nemate posebnih želja, već vam se samo ide na bazen, a dosadili su vam oni standardni u gradu – što ne biste otišli u Novu Pazovu? Gradski bazeni u Novoj Pazovi relativno su novijeg datuma – otvoreni 2012. godine – i na njima možete uživati na dva bazena za odrasle, a vaši mališani na dva bazena s toboganima. Kad se umorite od plivanja ili sunčanja, možete se premestiti u restoran ili neki od kafića.
 
Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici
 
Da, imate i kod kuće peščanu plažu na reci. Ali Gradska plaža na Savi u Sremskoj Mitrovici po mnogima je najlepša plaža ne samo Srbije, nego i bivše Jugoslavije. Vredi proveriti tako nešto, zar ne? Od milja nazivana Brionima, ova plaža Mitrovčanima i gostima nudi brojne sadržaje za decu i odrasle, kao i kafiće i restorane. Ništa vam više ne treba za uživanje pored vode.
 
 
Termalna banja Pačir
 
O banji Pačir već smo pisali. Sat do sat i po vožnje mala su cena za fotografije koje ćete napraviti u roze jezeru, ali daleko da je to jedina njena prednost.
 
 
Voda jezera Termalne banje Pačir dolazi s dubine od 1.400 metara i dolazeći do površine obogaćuje se različitim mineralima; osim toga, ona je i slana i kao takva izuzetno blagotvnorno deluje na vaš imunitet i zdravlje uopšte.
 
 
Osim jezera, ovde se možete kupati i u dva zatvorena bazena u obliku malih jezera, a posebno je zanimljivo što im dno nije popločano pločicama, kao što bismo normalno očekivali, nego oblim kamenjem. Zbog visoke koncentracije minerala, nije preporučljivo ostati u vodi duže od 20-30 minuta odjednom – pauze u rashlađivanju možete koristiti da nešto pojedete ili prosto uživate u pogledu na ovu neobičnu boju vode.
 
Otvoreni bazeni Banje Junaković u Apatinu
 
Kompleks otvorenih bazena Banje Junaković broji čak deset otvorenih bazena. I dok su neki namenjeni prvenstveno onima koji su na banji radi terapije i lečenja, velik broj zadovoljiće goste koji su u potrazi za rashlađenjem.
 
 
Uživajte u olimpijskom bazenom ili onom sa skakaonicom, spuštajte se s tobogana, odmarajte uz pečurku, a vaša deca obožavaće čak četiri dečja bazena. Igrališta za odbojku na pesku i teniski tereni obezbediće vam razmrdavanje ako to želite, a na kraju dana ne zaboravite da overite neku od čardi u Apatinu. Kako banja organizuje različite sadržaje, možda "ubodete" dan kad je noćno kupanje pa produžite boravak.
  • Lenka

    15.07.2022 18:30
    Novi Bečej. Otvoreni bazen i spa centar, a nekoliko koraka dalje Tisa. Riba na čardi odlična, vino takođe. Cene normalne.
  • Sremska jezera

    15.07.2022 14:37
    Borkovac i Srem
    Borkovačko i Pavlovačko jezero.
  • Mimi

    15.07.2022 14:22
    Bazeni i welness u Adi
    Preporucujembda izaberete jedan radni dan i odete u Adu da se osvezite na bazenima i provedete nekoliko sati u welness-u. Vrlo je ugodno I za odrasle I za decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.