Fekalije "presudile" omiljenoj korčulanskoj plaži: Nema kupanja

Kratkotrajno zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom ešerihija koli, zabeleženo je na plaži Prigradica u Blatu na Korčuli.
Fekalije "presudile" omiljenoj korčulanskoj plaži: Nema kupanja
Foto: Pixabay

Iz tog razloga se na tom mestu kupanje ne preporučuje do daljeg, naveli su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prenosi Jutarnji list.

Zagađenje fekalijama potvrđeno je ispitivanjem morske vode na tom kupalištu, koje je peti put u sezoni sproveo Zavod za javno zdravlje Dubrovačko-neretvanske županije.

"Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Prigradica prelaze granične vrednosti za mikrobiološki pokazatelj Ešerihija“, navode iz Zavoda.
 
Uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka zagađenja, a o zagađenju je obaveštena Inspekcija za zaštitu životne sredine i ostale nadležne inspekcije.
  • Sremac

    15.07.2022 16:25
    Kod nas bi ovaj podatak objavili u oktobru da je u julu voda bila zagadjena, a mozda ne bi ni objavili dok ljudi ne bi poceli masovno da se zarazuju.
  • GojkoX

    15.07.2022 15:59
    Koliko je Crna Gora daleko od ovog, ali i mi, da se ne lazemo.
  • Da se zna

    15.07.2022 15:27
    blato je na vrh brda i nema izlaz na more

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.