FOTO: Britanski mediji plažu u Hrvatskoj proglasili za najbolju, još uvek odoleva masovnom turizmu

Jadranska obala stalno potvrđuje da je jedna od najlepših na svetu.
Smaragdno more, čisto i toplo, netaknuta priroda i plaže oduvek su bile nešto što je privlačilo pažnju putnika, ne samo iz regiona, već iz celog sveta. Jedan od takvih dragulja hrvatske obale skriven je na ostrvu Vis. U jednoj maloj uvali nalazi se izuzetno atraktivna i lepa plaža Stiniva.
Stiniva je skriveno blago ostrva Vis. Spada u najlepše plaže na čitavom Jadranu, i do nje se ne dolazi putem.
Upravo to je i čini izvanrednom i neverovatno lepom, odsustvo bilo kakvog puta dozvolilo je da Stiniva ostane autentična i divna.
 
 
Do plaže se stiže brodom ili peške, vrlo strmom stazom. Dejli mejl je 2016. godine proglasio Stinivu najlepšom plažom u Evropi, i danas spada u zakonom zaštićene spomenike prirode.
 
 
Najverovatnije je nastala urušavanjem pećine, i nalazi se na južnoj strani ostrva. Plaža je šljunkovita, za nju je karakterističan beli kamen, i ona još uvek odoleva masovnom turizmu.
 
 
Posebno je karakteristična i prepoznatiljiva po uskom prilazu sa otvorenog mora koji se nalazi između oštrih i visokih stena. Stene čine svojevrsnu barijeru, poslednju liniju odbrane, pa veći brodovi i jedrilice ne mogu prići bliže obali.
  • Vlada

    23.07.2022 12:28
    @Coolg

    Slabo si ti šta video od Hvara kad tako lupetaš.
  • Coolg

    22.07.2022 19:52
    Za Vis ne znam ali Hvar je sigurno jedna od poslednjih ostrva koju bi posetio... bio video ono je strasno...
    Eto me na Lastovu !!! Poslednja oaza...
  • Mimi

    22.07.2022 18:25
    Mozda
    Lepa jeste, ali nema meni do Istre i Kvarnera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja