Problemi sa letovanjem: Koliko se građani Srbije žale na turističke agencije?

Trenutno ima 300 žalbi putnika na turističke agencije, rekao je danas direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić.
Problemi sa letovanjem: Koliko se građani Srbije žale na turističke agencije?
Foto: Pixabay

To je minoran broj u odnosu na oko 600.000 ljudi koji su uplatili, letovali i treba da letuju, naveo je on.

"Govorimo o promilima žalbi. To je minoran broj. To se u drugim branšama događa, ali mediji ne forsiraju. Nama je problem što se forsiraju priče u medijima, bez da se provere okolnosti", rekao je on za Pink.
Pozvao je putnike da iskoriste mehanizam koji postoji, obrate se prvo predstavnicima agencija, pa agencijama, zatim turističkim inspektorima, a ne da odmah idu u medije.
 
Upozorio je da u slučaju iznošenja neistina, što ugrožava ugled turističke agencije, i smanjuje joj zaradu, mogu biti tuženi.
 
"Moramo da se štitimo od neosnovanih žalbi koje se prvo vide u medijima. Uvek smo tu da pojasnimo u medijima, nikada nismo branili neke koji su radili van zakona, za to moraju da odgovaraju", rekao je on.
  • Nezadoljan

    12.07.2023 17:26
    Travelland
    Zaobilaziti agenciju u dubokom luku , teski prevaranti , sve moze na rec kada uplatite kazu pa tuzite nas ako nije kako ste ocekivali , reci Sefa Dusana Stosica.......
  • /

    29.07.2022 15:33
    /
    @putnik
    zato sto nisu svi u sns subvencionisanim firmama
  • Ana

    29.07.2022 15:13
    Bila u banji Vrujci ,u januaru isplatila trideset posto rezervaciju za jul mesec ,pitala dali ugovorena Cena konačna ,potvrdili da jeste u petak pred polazak dobila mejl da Cena se promenila a ponedjeljak trebala putovat ,šta mi je više preostalo nego dopustiti i to 25 posto više zažalila sam što za te pare nisam otišla u inostranstvo mi smo preskupi za naš standard ,hotel čist nemam zamjerki kao i bazeni hrana ručak i večera užas nevredi ni po 100 dinara .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.