VIDEO Ostrvo Visovac: Diskretna duhovnost Nacionalnog parka Krka

Ostrvo Visovac se nalazi u istoimenom jezeru u Nacionalnom parku Krk u Hrvatskoj, a spada u najvažnije prirodne i kulturne vrednosti ove države.
VIDEO Ostrvo Visovac: Diskretna duhovnost Nacionalnog parka Krka
Foto: Pixabay
Turisti ga uglavnom posećuju, kako bi uživali u njegovoj posebnoj lepoti, međutim, njegov glavni adut jeste odsustvo buke i posebna energija koja vraća svet u duhovnu vertikalu.
Ovo ostrvo se nalazi u Visovačkom jezeru, smeštenom između Roškog slapa i Skradinskog buka u Nacionalnom parku Krka. 
Visovac su u početku naselili eremiti, monasi reda Svetog Augustina, koji su tu izgradili samostan i manastir posvećen Svetom Pavlu apostolu, da bi nakon njih ovde svoj mir našli franjevci. Ovaj mali biser Nacionalnog parka Krka oduvek je bio mesto za molitvu i razmišljanje.
 
 
Od sredine 15. veka ovde se nalazi franjevački samostan Majke od Milosti i crkva Gospe Visovačke. Ovaj manastir sa okolinom čine neraskidivu i posebno lepu celinu. Samostan ima vrednu arheološku zbirku, kao i zbirku istorijskih predmeta, ali takođe i biblioteku sa vrednim knjigama.

Do Visovca se dolazi brodićem, a ostrvo se obilazi pešice bez žurbe, dok je za razgledanje samostana predviđeno oko pola sata, što je u principu sasvim dovoljno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja