FOTO Vodič kroz Grčku: Ovo su najlepše plaže Skopelosa

Upoznajte Skopelos - najšumovitije grčko ostrvo na kojem je snimljen poznati film Mama Mia.
FOTO Vodič kroz Grčku: Ovo su najlepše plaže Skopelosa
Foto: Pixabay

Koje plaže treba da posetite na ovom zanimljivom ostrvu, saznajte u nastavku.

Plaže ostrva su magična kombinacija finog šljunka, borova koji sežu sve do mora, kao i kristalno čistih tirkiznih voda, piše Greekcitytimes.

Skopelos je ostrvo u Egejskom moru i pripada Sporadima. Nalazi se istočno od poluostrva Pilion i severno od ostrva Evia. Skopelos je naziv i glavne luke i opštinskog centra ostrva. Skopelos je poznat i kao najzelenije ostrvo u Grčkoj zbog guste vegetacije.
 
Bilo da idete prvi put na Skopelos ili ste već bili, čekirajte koje plaže ne smete da propustite.
 
Milia
 
Milia je najimpresivnija i najpoznatija plaža na ostrvu, a nosi i titulu najduže.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by (@skopelos_island)

 
Ova plaža je uvek krcata turistima, pa parking obično nije dovoljan za sve koji žele ovde da se okupaju i osunčaju što od posetilaca zahteva da se parkiraju dalje i dopešače do plaže. Meštani vole da kažu da turisti ovu plažu nazivaju Karibima.
 
Kastani
 
Plaža Kastani se nalazi malo severnije na ostrvu i okružena je borovom šumom.
 
 
Ova plaža je stekla međunarodnu reputaciju zahvaljujući filmu "Mama mia" i od tada se pretvorila u posebnu turističku lokaciju.
 
Hovolo
 
Plaža Hovolo je jedna od najskrivenijih na ovom grčkom ostrvu, pa je idealna za turiste koji ne vole gužvu.
 
 
Panormos
 
Velika, šljunkovita plaža Panormos nalazi se na putu za plažu Milia, a neki od najboljih restorana i taverni na ostrvu se nalaze neposredno iza ove plaže.
 
 
Stafilos
 
Ukoliko na letovanje idete sa porodicom, plaža Stafilos je jedna od onih koju ne treba da zaobiđete.
 
 
Velanio
 
Velanio je jedina plaža koja je zvanično označena za nudiste, mada ima još mnogo plaža na kojima letuju nudisti na Skopelosu.
 
 
 
Perivoli
 
U severoistočnom delu ostrva, najpopularnija je plaža Perivoli.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pavel (@pavel_145296)

 
 
Keramoto
 
Takođe u okolini nalazi se mala, a izuzetno lepa plaža Keramoto sa kristalno čistom vodom, koja je smeštena između impresivnih stena.
 
  • goga

    06.08.2023 18:01
    Čarolija
    Treći put idem na Skopelos, jedinstven spoj mirisa bora, mora, predivnih domaćina i zalazaka sunca . Tirkizno more kao razliveni smaragd zove vas da mu se stalno vraćate. Preporuka za avanturiste koji uživaju u prirodi, daleko od gužve , žurki na plaži i sličnog sadržaja koji nudi takođe predivni Skijatos. Izlet na Alonisos , sa Skijatosa je tek priča za sebe, dragulj otrgnut u vremenu i prostoru, uronjen u plavetnilo, živi po svojim pravilima. Šta god da volite, naći ćete na jedno od ova tri ostrva, za mene je sada to Skopelos.
  • Mima

    30.07.2022 19:18
    @Novosađanka
    Slažem se sa vama, ostrvo nije za odmor sa malom decom. To treba naglasiti prilikom promocija, kao i koja mesta izbegavati ako želite mir (na Zakintosu Laganas je za provod i omladinu, istočna obala za mirniji odmor). Prilično je izolovano, najbliži veći grad je Volos do kojeg se plovi 3 sata. Plaže su predivne. Za odmor sa decom birala bih mesta bliže većih gradova ili sa boljom infrastrukturom (ambulante, apoteke).
  • Novosadjanka

    30.07.2022 14:34
    Lepo
    Ostrvo i plaze jesu lepi, ali nisu za odmor sa malom decom, nedostaje sadrzaja za njih, previse je osa, apoteke oskudne. Odlican izbor za parove i ljude sa vecom decom. Pocetak jula uopste nije dovoljno topao, sezona krece tek u avgustu. Preporuka za svezu ribu i plodove mora u restoranu Kapetan Spiros.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.