FOTO Škorpije u koferu nakon povratka s Jadrana: Svih 18 vraćeno kući

Nakon povratka s godišnjeg odmora u Hrvatskoj turistkinja iz Austrije šokirala se ugledavši u svom koferu 18 škorpija.
FOTO Škorpije u koferu nakon povratka s Jadrana: Svih 18 vraćeno kući
Foto: Pixabay (ilustracija)

To je treći put za manje od godinu dana da su ljudi u pokrajini Gornja Austrija prijavili da su našli škorpije nakon povratka s Jadrana, prenosi Jutarnji list.

U koferu je bila majka i njenih 17 potomaka.
 
Austrijanka iz Naternbaha je odmah pozvala centar za spasavanje životinja u Gusentalu.
Iz Gusentala su škorpije prebačene u sklonište za životinje u Lincu, gde su čekali da im se javi neko ko ide u Hrvatsku, kako bi životinjice prevezao do Jadrana.
 
"Moja prijateljica radi u azilu i pitala me je da li bih to učinila. Svi jako volimo životinje, tako da se nismo dvoumili", izjavila je Sabin Volfseger, koja je sa suprugom Evinom i kćerkom Mari u četvrtak stigla na Krk.
 
Nije bilo nikakvih problema prilikom transporta, imali su i dokumentaciju u slučaju provere na granici.
 
 
Krajem juna još jedna žena, ovaj put iz Linca, otkrila je škorpije nakon povratka iz Hrvatske. Uočila ih je tri nedelje nakon povratka u stan.
 
U svetu postoji oko 600 vrsta škorpiona, ali smrtonosan može biti ubod tek nekoliko vrsta. Najpoznatije su evropske vrste italijanski škorpion (Euscorpius italicus) i karpatski škorpion (Euscorpius carpathicus), čiji ubod kod čoveka uzrokuje samo manje crvenilo.
 
U Hrvatskoj je otkriveno sedam vrsta i sve su svrstane u rod Euscorpius, sa slabim otrovom i nema opasnosti po život ubodene osobe.
  • Ratko

    03.08.2022 19:20
    Smešne konstatacije vezano za standard Austrije i Srbije.
    Nemate vi pojma, i ne postoji predsednik koji će nam dići standard jer to ne zavisi od nas.
  • alf_021

    02.08.2022 09:04
    @Hm
    Austrija je prilicno razvijenija od Srbije, te kod njih deca ne umiru od gladi. Samim tim, posto glad nije nesto sto ih brine, oni brinu o zivotinjama. Mozda kada bismo se i mi potrudili da nam je na vlasti neko ko ce zaista da radi na razvoju i podizanju standarda u Srbiji, i mi sami pocnemo da brinemo o zivotinjama, jer nam glad dece ne bi bila preokupacija
  • 002211

    02.08.2022 08:59
    @Hm,
    nije lud svet, mi smo ludi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja