Najbolja plaža u Evropi za koju turističke agencije u Srbiji nisu ni čule

Porto Santo Golden Beach najbolja je plaža u Evropi za 2022. godinu po listi koju pravi European best destinations.
Ova prostrana zlatna plaža adut je portugalskih Madeira ostrva u Portugalu, koja ćete teško naći među ponudama naših turističkih agencija, piše Nova S.
Ostrva Madeira, koja uključuju glavno ostrvo Madeiru i Porto Santo, ove godine su najbolja destinacija za letovanje u Evropi sa dve plaže u top 5 najlepših u Evropi. 
"Nagrađena je titulom 'Najbolja plaža u Evropi 2022', zlatna peščana plaža Porto Santo je svetski poznata. Pored toga što je savršena za uživanje, poznata je i po terapeutskom dejstvu svog peska. Spa Porto Santo naizmenično koristi tretmane morskom vodom i tople tretmane peskom, a oni su savršeni za ono što vam je sada najpotrebnije", navodi se u opisu.
 
Zanimljivo je i to da se već na trećem mestu Seixal Beach na severnoj obali Madeire, karakteristična po crnom pesku.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Róża Szyc (@rozgro)

 
Madeira ostrva rođena su iz vulkana usred Atlantika i kažu da je tamo "večno proleće". Kod nas baš i nisu popularna ni poznata, a nisu ni blizu, pa ako organizujete odlazak u sopstvenom aranžmanu, opcije su letovi iz Lisabona ili Porta.

"Mnogo manje prometna od Kanarskih ostrva, ostrva Madeira nude autentični turizam, 100 odsto prirodu i hotelsku infrastrukturu na visokom nivou. Ako želite da izbegnete gužvu i ponovo se povežete sa prirodom, to je vrhunski izbor ovog leta", zaključuje se u preporuci ove atraktivne letnje destinacije.

  • Zoi

    11.08.2022 17:36
    Hm
    Madeira,to bese ono ostrvo gde su proterivali neke vladare da sto pre crknu od otrovnih isparenja i magle ?
  • Lala

    09.08.2022 15:03
    Crnjak
    Kako da znaju za plazu ,kada im je Grcka i CG vrh ponude.
  • pera

    09.08.2022 15:01
    ..
    Kako je ta najbolja, kad sto istih takvih imamo ovde na Dunavu? Mulj, granje i kamenje. Ovaj spot me podseca na one nase o prirodnim lepotama Srbije, pa ti pokazuju pasnjake i ovce. Ono sto svako najvise zeli da poseti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja