Tajlandski ministar: Turisti koji dolaze zbog marihuane nisu dobrodošli

Tajlandski ministar zdravstva je obeshrabrio turiste da posećuju zemlju samo kako bi pušili travu, samo dva meseca nakon što su doneti novi zakoni koji su dekriminalizovali tu drogu.
Tajlandski ministar: Turisti koji dolaze zbog marihuane nisu dobrodošli
Foto: Pixabay
"Ne pozdravljamo takve turiste", rekao je Anutin Charnvirakul novinarima na pitanje o rekreativnoj upotrebi marihuane među stranim posetiocima.
Godine 2018. Tajland je postao prva zemlja jugoistočne Azije koja je legalizovala kanabis za medicinsku upotrebu. U junu je cela biljka dekriminalizovana, što je podstaklo široku rekreativnu upotrebu.
Uprkos apelima vlade protiv pušenja trave, firme s posebnim sobama za pušenje kanabisa bile su hit među lokalnim stanovništvom i turistima. Ali onima koji puše u javnosti preti tromesečni zatvor ili novčana kazna u visini 700 dolara.
 
Anutinovi komentari dolaze u trenutku kada broj stranih turista počinje da se povećava u zemlji koja se oslanja na turizam.
 
Druga po veličini ekonomija jugoistočne Azije ove godine očekuje od osam do 10 miliona dolazaka, što je više od ranijih predviđanja od sedam miliona.
 
Prošle godine pandemija je srezala broj stranih dolazaka na samo 428.000, u poređenju s rekordom od gotovo 40 miliona u 2019. godini.
 
Tajland je usmerio svoju politiku prema kanabisu na industriju vrednu 790,29 miliona dolara, izgrađenu oko njegovih medicinskih i zdravstvenih prednosti.
 
Međutim, Anutin je rekao da bi se rekreativna upotreba mogla istražiti kada se bolje razume droga. 
 
"To bi moglo doći u bliskoj budućnosti", rekao je.
 
Tajlandska politika u pogledu kanabisa takođe je privukla interes regionalnih suseda poput Malezije, koja istražuje upotrebu kanabisa u medicinske svrhe.
  • Dajte

    18.08.2022 10:10
    Pa..
    Imao sam srecu da posetim ceo taj region. Ne ide tamo niko zbog marihuane vec zbog pedofilije i jeftine prositucije. Marihuane ima svagde u svetu.
    Sedim u avionu na Bangoku. Ekipa USA turista vec krece zurku u avionu. Opijanjem do besvesti. Toliko. Bio sam bar 20 puta tamo i znam sta pricam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja