Budvanski hotel u kom se 100 turista otrovalo nema dozvolu za rad: Inspekcija ga zatvarala osam puta

Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela "Loza" u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom.
Budvanski hotel u kom se 100 turista otrovalo nema dozvolu za rad: Inspekcija ga zatvarala osam puta
Foto: Pixabay (ilustracija)
To je potvrdila vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.
Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel "Loza", a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu.
Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana "Loza" i zabranila služenje hrane.
 
Turisti otrovani hranom bili su i smešteni u hotelu "Loza", ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.
 
Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su u subotu imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja.
 
Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaveštena.
  • Mićko

    28.08.2022 19:38
    bd
    Nusam bio u Budvi od '89-te. Niti ću.
  • Velja Nevolja

    28.08.2022 16:24
    Savamala
    @V
    28.08.2022 • 09:57
    Crna gora - zemlja bezakonja."


    Za razliku od nas gde se zakoni veoma postuju.
  • Lola

    28.08.2022 15:43
    Prljavstina
    Kad god smo letovali na crnkgorskom primorju imali smk razne infekcije,zadnji put 2009 g.more katastrofalno prljavo,Slovenska plaza,nikada vise.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja