VIDEO: Ovo je zvanično najzanimljivija ulica na svetu

Na listi ulica koje je magazin Tajm aut proglasio za najzanimljivije, prvu poziciju zauzela je Ru Velington u Montrealu, a iz SAD na spisku koji obuhvata 33 ulice ima najviše predstavnika.
Više od naselja, jedna ulica može definisati kulturu grada.
"Naš popis najkul ulica na svetu uključuje ključne ulice kojima meštani, uključujući naše stručne urednike i saradnike, preporučuju da se prošetate upravo sada", rekao je Džejms Mening, urednik rubrike o putovanjima za Tajm aut.
Ovogodišnji popis ima 33 ulice, tri više od prvog pregleda iz 2021. godine. Takođe sadrži nekoliko novih gradova, uključujući Tajpej, Mumbaj i Atinu.
 
Prva na listi je ulica Ru Velington, u četvrti Verdun u Montrealu.
 
Urednica Tajm auta u Kanadi Lora Ozborn kaže da ova ulica ima "ubistvene koktel barove, zvezdana mesta za užinu, neke od najboljih sendviča u gradu, pa čak i gradsku peščanu plažu", a od 2023. će biti samo za pešake, što će joj nedvosmisleno dodati više bodova.
 
SAD imaju najveći broj ulica na popisu - Kaje očo (Calle Ocho) u Majamiju, Makdugal strit u Njujorku (dom večno omiljenog koktel bara Dante) i Ventvort u Čikagu.
 
  • Zemlja čudesa

    01.09.2022 05:18
    Sve je to čisto smaranje u odnosu na centar Novog Sada. Kod nas je šetnja centrom kao "Makoto Nagano" - provlačenje između bašta i mobilijara i izbegavanje građevinskih iskopina, a i sam dolazak do njega je avantura za sebe ukoliko to pokušate svojim kolima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.

VIDEO: Grom udario u avion pun putnika

Pilot Itan Vest koji se u nedelju nalazio u blizini aerodroma u Vankuveru uspeo je da snimi kamerom svog telefona redak i opasan incident kada je grom udario u avion.

VIDEO: Izabran najgori aerodrom na svetu

Aerodrom Šarlroa, poznata destinacija niskotarifnih avio-kompanija zbog blizine Briselu, najgori je aerodrom na svetu po broju putnika, objavio je portal Business Financing.