Koji gradovi u Evropi imaju najčistije, a koji najprljavije javne WC-e

Stručnjaci su napravili rang-listu najboljih javnih WC-a u Evropi tako što su upoređivali broj negativnih recenzija po gradovima i koliko su puta korišćeni sinonimi reči "prljavo".
Koji gradovi u Evropi imaju najčistije, a koji najprljavije javne WC-e
Foto: Pixabay
Istraživanje je sprovedeno zbog nadolazećeg Svetskog dana WC-a koji se održava 19. novembra. Stručnjaci su se upustili u dubinsko istraživanje podataka Gugl ocena da bi odredili koji je evropski grad sa najboljim javnim WC-ima, ali i onaj sa najgorim.
Na samom vrhu nalazi se Helsinki sa ocenom 4,85/5, Luksemburg i Vaduz nalaze se na drugom i trećem mestu, a Ljubljana je zauzela peto mesto sa ocenom 4,22/5. Komšije Mađari, odnosno njihov glavni grad Budimpešta, ima znatno prljavije javne WC-a pa su dobili ukupnu ocenu 3,28/5.
Zagreb je zauzeo visoko šesto mesto po čistoći, a samo 2,47 odsto recenzija uključivalo je reč "prljavo". Ukupna ocena koju je Zagreb dobio iznosi 4,07 od maksimalnih 5.
 
Berlin je evropski grad sa najgorim javnim WC-ima i dobio je ukupnu ocenu čistoće od samo 0,16/5, a gotovo svaka deseta ocena uključuje reč "prljavo".
 
Analiza je sprovedena na 8.000 recenzija kako bi se ustanovili evropski gradovi sa najprljavijim javnim WC-ima. Naknadno je izvršeno brojanje kako bi se za svaki grad izračunala prosečna ocena WC-a i procenat ocena koje sadrže ključnu reč "prljavo" ili njene sinonime.
  • Prolaznik

    13.11.2022 17:03
    Narod
    Ćistoća javnih wc u jednoj zemlji je odraz naroda koji tu živi.
  • /

    13.11.2022 11:40
    /
    gde bi srbija bila kada na granici sa bugarskom ima cucavac
  • poljak

    13.11.2022 11:04
    posto ih nemamo
    ajde da gledamo svetsku trku u opremljivanju WCima
    To je kao kad penzionerke i politicari podrzavaju obaveznu vojsku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja