Obučeni u gladijatore nudili turistima da se fotografišu s njima, a onda uz pretnje im uzimali novac

Rimska policija uhapsila je trojicu muškaraca zbog sumnje da su iznuđivali novac od turista nakon što su s njima pozirali za fotografije u području oko drevnog Koloseuma.
Obučeni u gladijatore nudili turistima da se fotografišu s njima, a onda uz pretnje im uzimali novac
Foto: Pixabay
Obučeni u gladijatore i rimske vojnike, osumnjičeni su turistima nudili mogućnost fotografisanja s njima na poznatom turističkom odredištu u Rimu. Potom su od njih tražili i do 500 evra, policija je objavila u subotu.
Trojac je ponekad navodno i pretio ljudima kako bi iznudio novac.
Kancelarija javnog tužioca je dvojici odredila kućni pritvor, a jedan od njih je i dalje u policijskom pritvoru.
 
Nekoliko stranih turista je uložilo pritužbe između avgusta i septembra ove godine, objavila je policija.
 
Jedan Irac je trojici osumnjičenih rekao da nema para nakon što se fotografisao s njima. Oni su ga potom navodno prisilili da podigne novac s bankomata. Kada se vratio s 200 evra, navodno su ga poslali da se vrati po dodatnih 50.
 
Od jednog italijanskog turiste su zatražili da im preda 40 evra, što je on odbio. Osumnjičeni su ga zatim okružili i pretili da će ga povrediti, čime su na kraju iznudili 150 evra.
  • Kaligula

    30.11.2022 14:03
    Gladijajatori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.