VIDEO: Izgradio sebi "kuću od zlata" i od nje napravio turističku atrakciju

Vijetnamski biznismen Nguyen Van Trung iz grada Kan Thu privlači veliku pažnju zbog svog doma koji pozlaćen iznutra i spolja.
Nakon što je posetio mnoge zemlje širom sveta, odlučio je da se vrati u svoj rodni grad i izgradi kuću sa pravom turističkom privlačnošću odnosno "kuću od zlata".
Nakon razgovora sa domaćim dekoraterom odlučio je da se opredeli za zlatnu temu odnosno "zlatnu kuću".
Od zidova do nameštaja i raznih ukrasa, sve izgleda kao da je od zlata ili barem pozlaćeno.
 
Vijetnamski preduzetnik je rekao da se već neko vreme želeo pozlaćeni dom, ali je tek pre šest godina našao vremena da to i ostvari. Projekat je trajao tri godine, ali čim je bio gotov, njegova kuća postala je mala lokalna atrakcija.
 
Pozlaćena spoljašnjost privlači poglede svih prolaznika, od kojih mnogi zastaju da se fotografišu i zagledaju jedinstvenu arhitekturu i razne zlatne statue koje ukrašavaju balkone.
 
 
Ali vlasnička opsesija zlatom je još očiglednija iznutra.
 
Sve izgleda pozlaćeno, iako je u stvarnosti samo ofarbano ili prekriveno zlatnim listićima, ali efekat je toliko realističan da većina posetilaca veruje da su i spoljašnjost i unutrašnjost kuće obložene 18-karatnim zlatom.
 
Nakon što je primetio interesovanje koje je stvorio njegov jedinstveni dom, Ngujen Van Trung je odlučio da ga pretvori u pravu turističku atrakciju, naplaćujući turistima 50.000 donga (četiri dolara) za obilazak. Pored kuće otvorio je i kafić.
  • ...

    29.11.2022 10:09
    Svako ima svog Trampa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja