Beč proglašen za najneljubazniji grad

Glavni grad Austrije, Beč, nalazi se u svetskom vrhu po kvalitetu života, ali je sada osvojio i prvo mesto u vezi sa neljubaznošću.
Beč proglašen za najneljubazniji grad
Foto: Pixabay
U kategoriji "ljubaznost" istraživanja "Expat City Ranking 2022", Beč je zauzeo poslednje mesto.
Prema oceni predstavnika stranih kompanija i organizacija, koji su upućeni na rad u Austriju, Beč nije tako prijatan za život.
Čak 46 odsto ispitanika kaže da su Bečlije neljubazne.
 
Dok su Meksiko Siti, Muskat i Valensija najljubazniji gradovi, u istraživanju začelje pripada Frankfurtu, Hamburgu i na poslednjem mestu Beču.
 
Tako ispitani kažu da su Bečlije neljubazne prema strancima.
 
Isto tako 54 odsto tvrdi da teško u Beču nalaze prijatelje, a 32 odsto tvrdi da su nesrećni svojim društvenim životom u glavnom gradu Austrije.

Teme

Beč
  • Zemlja lažova

    30.11.2022 21:44
    Zemlja čudesa@ Upravo zato što ne znaš odakle sam "pokupio" statistiku je tvoj nedostatak, a iz istog razloga zbog kojeg znam odakle si ti pokupio tvoju. Statistiku sam "pokupio" sa zvanične stranice njihove Vlade za ovu godinu a ne neke tamo stranice koju može da menja ko kako hoće i potom samozvani eksperti interpretiraju kako oni hoće samo da odgovara njihovom dnevno-političkom narativu, kao u tvom slučaju gde za tebe postoje Austrijanci, ex-YU i niko više pa zato podmećeš običnu laž da su svi "ostali" iz ex-YU a sa namerom na popljuješ po svojem narodu što ti je valjda partijski zadatak. Ili ti znaš bolje?
  • Rale

    30.11.2022 17:53
    Istina, Bečlije umeju da budu arogantni i neprijatni ali tu je kraj. U N. Sadu ima mnogo nekontolisanog prostakluka i grubosti. Da svi mi "obratimo pažnju na ponašanje" i da nam bude lepše a lako ćemo za Bečlije koje uzvrću nosom.
  • Zemlja čudesa

    30.11.2022 12:08
    @Zemlja lažova
    Ne znam gde si pokupio tu statistiku, ali na vikipediji imaš podatak da je 46% Austrijanaca i 54% "ostali". Ili ti znaš bolje?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vienna#Demographics

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja