Amsterdam planira da zabrani pušenje marihuane u centru grada: "Da ne bude da sve može"

Zvaničnici u Amsterdamu planiraju da zabrane pušenje marihuane u centru grada, u jednoj od niza mera za zaštitu područja za lokalno stanovništvo.
Amsterdam planira da zabrani pušenje marihuane u centru grada: "Da ne bude da sve može"
Foto: Pixabay
Očekuje se da će nova pravila uglavnom uticati na noćni život.
Zvaničnici su rekli da otvoren i slobodan karakter Amsterdama daje posetiocima pogrešan utisak da "sve može da prođe i da je sve dopušteno".
Zahtevaće se da ketering i prostitucija u izlozima prestanu ranije uveče i postaviće se stroža ograničenja za momačke večeri i organizovane posete pabovima.
 
Gradske vlasti planiraju kampanju obeshrabrivanja međunarodnih turista da dođu u Amsterdam kako bi se "oslobodili".
 
Planirana zabrana pušenja trave u delovima centra grada nije usmerena na prodaju u kafićima, već na konzumaciju na otvorenom na određenim trgovima i ulicama. Naplaćivaće se visoke novčane kazne prestupnicima.
 
Amsterdamski zvaničnici žele da zaštite centar grada od "preteranog turizma", odnosno da dolazi više posetilaca nego što to područje može da podnese.
 
Očekuje se da će 2023. doći 18 miliona posetilaca, a gradske vlasti navode da je limit 20 miliona. Amsterdam ima 900.000 stanovnika, a gradsko veće bi trebalo da donese stroža pravila uoči Božića.
  • @ja ja

    10.12.2022 17:44
    Kako to tačno "izgleda Evropa pod uticajem američkih licemera"?
  • ZOZONE

    10.12.2022 17:25
    Neka razmisl eko im je na vlasti, jer ta vlast ima logiku: dosta ste lepo ziveli, sad mora da ne moze. Jako mi lici na Novi Sad u kome svaka vlast uvede neko ogranicenje koje niko vise nikad ne skine, jer su svi zajedno. Novi Sad je grad u kome sve ne moze. Ovde je zabranjen i najobicniji rad kaficima vikendom. Totalani teror.
  • Jaa

    10.12.2022 15:58
    nek preusmere turste kod nas ah da jovanjica jos nije legalna al eto resenja bez kriminala i dodatni porez u budzet.
    svarcika kad je legalzovao u kaliforniji ocekivali su 2mil.doll. od poreza prve godine a imali 6, inace konoplu ova drzava forsira I subvencionise od bio dizela do prizvodnje kola a mi smo bili vodeci u evropi do 80te

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.