Gradić na jadranskoj obali proglašen najgostoljubivijom destinacijom

Sajt Booking.com izdvojio je listu najgostoljubivijih destinacija koje bi trebalo posetiti u 2023. godini, a prvo mesto na listi zauzeo je gradić Polinjano a Mare.
Gradić na jadranskoj obali proglašen najgostoljubivijom destinacijom
Foto: Pixabay
S obnovljenim osećajem putničkog optimizma na horizontu, gotovo polovina (46 odsto) ljudi širom sveta veruje da je 2023. godina kada će se posvetiti novim iskustvima putovanja, navodi Booking.com. Kako bi svima olakšao da otkriju gostoljubive destinacije, Booking.com predstavlja 10 najljubaznijih gradova na svetu za 2023. godinu.
Prvo mesto zauzeo je Polinjano a Mare. Smešten na južnoj italijanskoj obali Jadrana, u regiji Puglia, Polignano a Mare je slikoviti gradić na vapnenačkoj litici iznad kristalno čistog Jadranskog mora, poznat po prekrasnim plažama i belim kućama.
Ova italijanska destinacija savršena je za skokove, a poslednjih godina čak je bila i domaćin poznatog svetskog skakanja s litica, gde skakači izvode neverovatne akrobacije s visina većih od 20 metara.
 
Još jedno kultno mesto iz grada Polinjano a Mare je "Grotta Palazzese", restoran smešten u morskoj pećini, koji je uključen u mnoge sadržaje društvenih medija širom sveta.
 
Ipak, najpoznatiji "izvozni proizvod" ovog grada je italijanska legenda Domeniko Modunjo, koji je napisao i otpevao brojne klasične pesme, od kojih je "Volare" najpoznatija u svetu.
 
Na drugom mestu je grad Hualien na Tajvanu, top 10 još čine San Sebastijan (Španija), Drezden (Nemačka), Klaipėda (Litvanija), Jork (Velika Britanija), Ušuaja (Argentina), Porto De Galinhas (Brazil), Meksiko Siti (Meksiko) i Gold Kost (Australija).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.