Uprkos oštrijim kaznama sve više putnika u SAD na aerodrom dođe s oružjem, čak i s jurišnom puškom

U nekim delovima SAD sve više putnika pokušava da unese oružje na aerodrome, zbog čega je Uprava za bezbednost saobraćaja podigla uzbunu, javlja BBC.
Uprkos oštrijim kaznama sve više putnika u SAD na aerodrom dođe s oružjem, čak i s jurišnom puškom
Foto: Pixabay
Prošle godine na kontrolnim punktovima na aerodromima pronađena je rekordna količina oružja, a Uprava tvrdi da bi ove godine to moglo da bude nadmašeno.
Uprava je prošle godine pronašla rekordnih 6.542 komada oružja na aerodromskim kontrolnim punktovima širom SAD, a oko 88 odsto je bilo napunjeno municijom.
Putnicima je dozvoljeno da spakuju nenapunjeno vatreno oružje u čekirani prtljag, koji ide u prtljažnik aviona. Oni su obavezni da prijave avio-kompaniji da nameravaju da putuju sa oružjem, ali oružje nije dozvoljeno u putničkim kabinama, čak i ako putnik ima dozvolu za nošenje.
 
Uprava je navela drastičan primer kršenja propisa, kada je 14. februara jedan putnik na aerodrom u Nju Orleansu pokušao da unese jurišnu pušku sa čak 163 komada municije.
 
Prošle godine maksimalna kazna za neovlašćeno unošenje vatrenog oružja na aerodrome povećana je na 14.950 dolara, uz moguće hapšenje, ali to nije doprinelo smanjenju broja prekršaja.
  • N N

    21.02.2023 15:21
    1 i 1 su dva
    Kad bi lepo svima bilo dozvoljeno da nise oruzije bilo bi manje kriminala. Ovako samo kad odabrani imaju oruzije nije tesko biti jaci od onih koji nemaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja