Jedna od najpopularnijih plaža na Zakintosu ove sezone ne prima turiste: Opasnost po ljude

Plaža Navajo na Zakintosu, jedna od najpopularnijih u Grčkoj, biće zatvorena tokom ovogodišnje turističke sezone iz bezbednosnih razloga, saopšteno je iz grčkog Ministarstva turizma.
Jedna od najpopularnijih plaža na Zakintosu ove sezone ne prima turiste: Opasnost po ljude
Foto: Pixabay

Inspekcijom je utvrđeno da postoji velika opasnost od odrona na plaži okruženoj liticom.

Iz resornog Ministarstva navode da je opasnost od klizišta posledica erozije duž ivice plaže, koja leži ispod litice od 200 metara i dostupna je samo čamcem, prenosi AFP.

Na ovoj plaži je 2018. godine povređeno sedam osoba, uključujući porodicu čeških turista, kada je ogromna ploča skliznula sa litice.
 
Plaža Navajo, čije ime znači brodolom, smatra se jednom od najpopularnijih u Grčkoj.
 
Ime je dobila po ostacima teretnog broda koji je tu doživeo brodolom i postao zaštitni znak plaže.
 
Brod "Panajotis" se nasukao na plažu oktobra 1980. godine. Okolnosti brodoloma su nepoznate, ali postoji bezbroj priča o tom događaju.
 
Mnogi tvrde da je brod iz Jugoslavije, Turske ili Albanije švercovao duvan, alkohol, a po nekim pričama i ljude. Prema pričama, brod je ostao nasukan u zalivu tokom jednog od svojih krijumčarskih putovanja.
 
Prema kapetanovoj priči, brod se vraćao iz albanske luke Drač, a zbog nevremena i kvara nasukao se na plažu u zalivu Navajo.
 
Kapetan nije otkrio šta je brod prevozio, ali mu je nakon brodoloma sud naložio da o svom trošku ukloni olupinu, što on nije učinio.
 
Od tada su zarđali brod i prelepa plaža "magnet" za turiste.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Airbnb zabranjuje kamere u stanovima za izdavanje

Digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata.