VIDEO: Nesvakidašnja pojava u Kanadi privlači turiste - tlo "diše"

U Kvebeku u Kanadi nalazi se "šuma koja diše", a snimci ovog neobičnog fenomena zbunili su korisnike društvenih mreža.
VIDEO: Nesvakidašnja pojava u Kanadi privlači turiste - tlo "diše"
Foto: Pixabay
Zanimljiva scena odigrala se u šumi u Svetog srca pre nekoliko godina i privukla je međunarodnu pažnju nakon što je Žan Artur poslao snimak The Weather Networku.
Međutim, iako možda izgleda pomalo zastrašujuće, u ovoj pojavi nema ničeg neobičnog, tvrdi stručnjak koji je National Postu dao jednostavno meteorološko objašnjenje.
"Nekoliko uslova mora da bude prisutno da bi šuma izgledala kao da diše. Prvi je da duva vetar oko 100 km/h ili jači. Vetar pomera stabla i uzrokuje da se i korenje pod zemljom pomera. Ako se korenje nalazi ispod malog sloja zemlje i mahovine, kao što je slučaj u šumi Svetog srca, a ne na stenovitom ili planinskom terenu, izgledaće kao da šuma diše", rekao je Mark Siroa, meteorolog amater iz Montreala.
 
Ova zanimljiva prirodna pojava za vreme snažnih vetrova privlači velik broj ljubitelja prirode i avanturista u spomenutu šumu.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja