Promena: LGBT turisti su od sada dobrodošli u Saudijsku Arabiju

Sajt Saudijske turističke uprave (STA) ažurirala je odeljak s pitanjima i odgovorima kako bi izjavila da su gej posetioci dobrodošli u ovo bliskoistočno kraljevstvo.
Promena: LGBT turisti su od sada dobrodošli u Saudijsku Arabiju
Foto: Pixabay
Na delu sajta gde se nalaze često postavljana pitanja sada postoji i "Da li su LGBT posetioci dobrodošli u Saudijsku Arabiju?"
U odgovoru stoji da je svako dobrodošao da poseti Saudijsku Arabiju i da posetioci nisu dužni da otkriju lične podatke tog tipa.
Nije poznato kada je tačno stranica ažurirana. Portparol STA rekao je da je ta politika već postojala, ali arhivirana verzija sajta od 14. marta 2023. i ranije nije imala ovo pitanje ni odgovor na stranici.
 
Istopolni seksualni odnos je krivično delo u Saudijskoj Arabiji, prema Human Rights Watchu.
 
Prema Human Dignity Trustu, koji se zalaže za prava LGBT osoba širom sveta, trans osobe se takođe mogu suočiti s kaznenim progonom u Saudijskoj Arabiji.
  • ne

    08.05.2023 21:04
    bih
    otisao ni kao strejtara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja