Novi način parkiranja u Hagu: Plaćate 50 evra bilo da parkirate na 10 minuta ili ceo dan

U određenim ulicama u Hagu, uključujući puteve oko popularne plaže Ševeningen, sada se plaća fiksna naknada od 50 evra za parkiranje, bilo da je reč o 10 minuta ili na ceo dan.
Novi način parkiranja u Hagu: Plaćate 50 evra bilo da parkirate na 10 minuta ili ceo dan
Foto: Pixabay
Pilot šema u holandskom gradu na obali Severnog mora, koja će trajati godinu dana, ima za cilj da obeshrabri turiste i posetioce da blokiraju istorijski centar i puteve pored mora, posebno tokom dana sa lepim vremenom, objavio je Gardijan.
Stanovnici se godinama žale da ne mogu da nađu parking u centru grada i u Ševeningenu. Da bi pokušao da to promeni, grad je doneo propis da parkiranje za kratko zaustavljanje bude skupo kao i za ceo dan. 
Stanovnici i preduzeća sa dozvolom za parkiranje će, u stvari, na taj način dobiti prioritet u ulicama koje su uglavnom stambene.
 
Nejasno je da li će nova strategija, inspirisana inicijativama u manjim holandskim gradovima kao što je Lajden, koristiti i gradskom budžetu. Taksa od 50 evra je 10 puta viša od prethodne uobičajene naknade za parkiranje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja