Putnici iz Srbije večeras se vraćaju sa Sicilije, posle otkazivanja letova u ponedeljak

Državljani Srbije koji su ostali na Siciliji, posle otkazivanja letova u ponedeljak između Katanije i Beograda, vratiće se večeras letom Er Srbije, rečeno je u toj avio-kompaniji.
Putnici iz Srbije večeras se vraćaju sa Sicilije, posle otkazivanja letova u ponedeljak
Foto: 021.rs

Očekuje se da će avion kojim je planirano da se vrate putnici poleteti iz Katanije večeras u 22.10 časova po lokalnom vremenu.

Kako je navedeno, Er Srbija od ranih jutarnjih časova radi na organizaciji leta kojim će se iz Katanije na Siciliji vratiti putnici koji su u tom gradu ostali posle otkazivanja jučerašnjih letova.
"Reč je o posebnoj vrsti leta koji zahteva specijalnu organizaciju, tako da srpska nacionalna avio-kompanija nije želela da se oglašava pre nego što je obezbedila sve neophodne slotove i dozvole. Er Srbija je odlučila da organizuje specijalni let, imajući u vidu da je preusmeravanje putnika na alternativne letove drugih kompanija izuzetno otežano zbog nedostatka kapaciteta, usled velikih poremećaja u saobraćaju zbog aktivnosti vulkana Etna. Nije nam poznato da je bilo koja druga kompanija od onih koje su juče otkazale letove organizovala evakuacioni let", navode iz Er Srbije.
 
Er Srbija je o terminima "evakuacionog" leta obavestila turističke agencije, a ujedno poziva i putnike u Kataniji da se upute ka tamošnjem aerodromu i jave partneru Er Srbije koji toj kompaniji na tom aerodromu pruža uslugu zemaljskog opsluživanja.
 
Kao što je juče saopšteno, Er Srbija je zbog aktivnosti vulkana Etna na Siciliji, bila prinuđena da otkaže jučerašnje letove između Beograda i Katanije.
 
Ukupno 17 letova različitih kompanija je otkazano ili preusmereno, dok su neke na svoju odgovornost obavile letove.
 
Er Srbija je u cilju zaštite bezbednosti svojih putnika i članova posade, imajući u vidu probleme koje vulkanska prašina može da napravi na avionskim motorima, otkazala letove.
  • putnik sa sicilije

    24.05.2023 11:58
    info
    Disklejmer, samo jedan let Air Caira je 22 Maja 2023. otkazan pored leta Air Serbia, ostali letovi i avio kompanije su obavile letove koji su bili zakazani sa manjim ili vecim zakaslnjenjem. Erupcija vulkana Etna je bila samo oblak dima koji se zadesio u nedelju popodne, od ponedeljka ujutru sunce je sijalo u Kataniji i avion je od 9h ujutu pocek po uobicajnom rezimu da radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja