Čuvari Akropolja i drugih grčkih znamenitosti skraćuju radno vreme zbog vrućina

Čuvari Akropolja u Atini i drugih arheoloških znamenitosti u Grčkoj skratiće rad za četiri sata dnevno zbog velike vrućine, objavio je nijihov sindikat PEYFA.
Čuvari Akropolja i drugih grčkih znamenitosti skraćuju radno vreme zbog vrućina
Foto: Pixabay
Počev od četvrtka i verovatno do nedelje oni neće raditi od 16 do 20 časova.
Na arheološkim nalazištima i u muzejima koji su za posetioce otvoreni samo od 8.30 do 15.30 časova čuvari neće raditi od 13.30 do 15.30 časova.
Čuvari su poslednjih dana radili pod ekstremnom temperaturom iznad 45 stepeni Celzijusa, naveo je sindikat i dodao da je odluka o skraćenju radnog vremena mera zaštite zdravlja i čuvara i posetilaca kojih je ove godine neuobičajeno mnogo.
 
Osoblje Crvenog krsta od prošlog četvrtka u podnožju Akropolja pomaže turistima koji bi mogli da budu žrtve sunčanice ili nesvestice, postavlja suncobrane i nadstrešnice i deli flašice vode. Sindikat je naveo da se uprkos tom preventivnom radu poslednjih dana na Akropolju od vrućine onesvestilo više od 20 posetilaca.
 
Akropolj u Atini, najposećenija arheološka lokacija u Grčkoj, obično prima posetioce svakog dana od 8 do 20 časova.
 
Grčke vlasti su prošlog petka odlučile da i znamenitosti iz svetske baštine na spisku Uneska zatvore tokom najtoplijeg doba dana – počev od 11.30 ili 12 časova i do 17 ili 17.30 časova.
 
Grčka koja je proteklog vikenda pogođena prvim vrelim talasom ovog leta, ponovo očekuje od četvrtka i u petak i subotu veliki porast temperature na do 44 stepena Celzijusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.