VIDEO: Potopljeni brod dug 87 metara postao turistička atrakcija

Ogromna olupina broda "World Discoverer" umesto da bude uklonjena nakon brodoloma 2000. godine, postala je prava turistička atrakcija.
Više od 20 godina u zalivu Roderik na Salomonskim ostrvima ovaj brod stoji nasukan tik uz plažu.
Budući da je još niko nije uklonio, ta grdosija duga 87 metara postala je izvor zarade za lokalno stanovništvo i turistička atrakcija za njihove goste. Naime, organizuju se posete zarđaloj olupini, a nedaleko od broda mogu se iznajmiti i bungalovi koji gledaju na njega.
Na društvenim mrežama može se naći mnoštvo fotografija i videa koji prikazuju olupinu nedaleko od plaže.
 
Originalno je izgrađen za krstarenja polarnim područjima i bio je opremljen gumenim čamcima kojima su putnici istraživali ledene sante oko Antarktika. Ipak, "World Discoverer" posećivao je i toplija podneblja.
 
 
Na jednom takvom putovanju - 30. aprila 2000. godine brod je udario u neucrtani greben kod Salomonskih ostrva. Svi putnici i članovi posade su spasenii, ali brodu nije bilo pomoći. Dovukli su ga do zaliva Roderik i tamo ostavili, a vreme je učinilo svoje.
 
"World Discoverer" nije jedna olupina kod Salomonskih ostrva. Stručnjaci tvrde da je potopljeno desetine različitih plovila i vojnih letelica kao rezultat borbi između savezničkih snaga i Japanaca u Drugom svetskom ratu, pa je ovo mesto popularno odredište za ljubitelje ronjenja.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja