Na plaži na Hvaru naplaćuju i ulazak u more

Kupanje u moru i korišćenje plaže u kampu "Mlaska" u Sućuraju na ostrvu Hvar se pod formom "dnevnog boravka" ilegalno naplaćuje dva evra, piše "Slobodna Dalmacija".
Na plaži na Hvaru naplaćuju i ulazak u more
Foto: Pixabay
Šta im je to naplaćeno, po kojoj osnovi se na fiskalnom računu navodi "dnevni boravak" ako nisu koristili prostor kampa, već samo plažu koja je pomorsko dobro i niko im ne sme naplatiti ni kupanje ni boravak na kopnenom prostoru širokom šest metara gledano od ivice mora, vlasnici nisu objasnili, navodi list.
"Da smo korisnici kampa - u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, ali koliko je vidljivo na dostupnim internet stranicama, taj kamp uopšte nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korišćenja kupališta i mora", napisala je jedna čitateljka.
Ona je dodala kako bi čak i shvatila da možda žele da naplate parkiranje, ali joj automobil uopšte nije bio parkiran u kampu, već ispred rampe, na makadamu.
 
"Rečeno mi je kako moram da platim tri dnevne karte za kupanje na plaži, za nas tri odrasle osobe. Ne ležaljku ili suncobran ili parking, nego dva evra 'po glavi', što znači šest evra za nas troje koji ćemo se kupati na njihovoj plaži", navela je ona. 
  • To su dobrostojeći

    08.08.2023 01:40
    Ljudi
    HR turizam je mašina novca.
  • frka

    07.08.2023 16:03
    stvarnost
    Samo Slovenija i veci deo Istre je Evropa. Ostalo je Balkan ukljucujuci Grcku,
    Bugarsku, Rumuniju i barem pola Madjarske.
  • Zika zivac

    07.08.2023 14:34
    Kao i svuda na balkanu radi ko sta hoce koliko hoce. Aj'd oni koji nisu u EU to nekako,al ovi cudo, srecom vazduh za sad dzabe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja