VIDEO Pokret za oslobađanje grčkih plaža od ležaljki: Nema samovolje, svaka plaža će biti slobodna

Na Halkidikiju u Grčkoj već danima se održavaju protesti na kojima učesnici izražavaju nezadovoljstvo zbog toga što barovi zauzimaju previše prostora na plažama.

Protesti su održani na plažama u Nikiti i Potidaji, a demonstranti su uzvikivali parole i izražavali protivljenje što barovi zauzimaju prostor na plažama, objavio je Katimerini, prenosi City magazin.

Kako prenosi portal Voria.gr, nakon poziva onlajn grupe "Građanski pokret za slobodne i pristupačne plaže na Halkidikiju", građani su protestovali na plaži u Nikiti prolazeći kroz jedan od barova.

"Nema više samovolje, slušajte sad šta kaže Sitonija, svaka plaža će biti slobodna", jedan je od slogana koji su uzvikivali učesnici protesta.
 
@nikana.gr Danas su na Laganisi plaži protestvovali aktivisti pokreta za oslobađanje plaža od ležaljki. #nikanatravel #lagonisi #sithonia ♬ original sound - nikana.gr - letovanje u Grčkoj
 
Na plaži Lagonisi na Sitoniji aktivisti iz "Pokreta za oslobađanje plaža od ležaljki" održali su protest sa transparentima u rukama.
 
Na Rodosu je u junu počeo tzv "pokret peškira" stvaranjem mreže "Umbrella" koju su formirali građani koji su hteli da ukažu na mnoštvo nelegalnih aktivnosti na plažama na tom grčkom ostrvu.
 
Pokret se zatim proširio na Paros, a onda i na druga ostrva i plaže u turističkim sredinama.
Grčka policija nedavno je uhapsila osam osoba u okolini mesta Rio, kod Patasa, i u drugim delovima okruga zapadna Ahaja, koje su optužene da su uzurpirale morsku obalu i plažu.
 
Konkretno, na području Rija uhapšeno je šest osoba nakon što je utvrđeno da su postavili stolice i ležaljke i nezakonito zauzeli deo plaže, bez dozvole nadležnog organa.
 
U priobalnom delu zapadne Ahaje uhapšene su još dve osobe nakon što je utvrđeno da je prvo uhapšeno lice bez dozvole postavilo ležaljke sa suncobranima na javnom delu plaže, dok je drugo uhapšeno lice jer je na plažu bez potrebne dozvole postavilo drvenu nadstrešnicu.
  • Oslobodite strand

    11.08.2023 11:39
    Sve gora situacija na strandu iz godine u godinu. Hocemo nazad nasu plazu! A kome se slusa glasna muzika lepo slusalice na usi. Nekada je odlazak na strand bio relaksirajuci beg na par sati od gradske vreve.
  • Mm

    11.08.2023 11:17
    Podrska
    I kod nas treba da centar od basta resi i od kerova
  • roki

    11.08.2023 09:23
    strašnoo
    Koja smo mi nacija beskičmenjaka....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja