VIDEO Pokrenuli čudnu turističku kampanju: Švajcarska i Švedska nisu ista država

Švajcarska i Švedska nisu ista država.
VIDEO Pokrenuli čudnu turističku kampanju: Švajcarska i Švedska nisu ista država
Foto: Pixabay
To bi (valjda) svima trebalo da bude i više nego jasno, ali čim je Švedska morala da objavi video u kojem govori upravo o ovom problemu, očito je da su neki i dalje poprilično zbunjeni kad se spomenu ove dve zemlje.
"Vreme je da napravimo vrlo jasnu razliku između naše dve nacije", objavljeno je u videokampanji VisitSweden, firme u državnom vlasništvu koja promoviše Švedsku kao poželjnu turističku destinaciju.
Tako je Švedska predložila da se napravi popis tema karakterističnih za svaku zemlju - Švajcarska bi, na primer, mogla da razgovara o satovima, LSD-u (inače, ovu drogu izumeo je švajcarski hemičar Albert Hofman) i kravama, dok Švedskoj ostaju mesne ćufte, losovi i ledene kupke.
 
"Sve dok se u komunikaciji s spoljašnjim svetom držimo ove podele, zbrci bi trebalo da dođe kraj", stoji u švedskom predlogu.
 
 
Švedsku i Švajcarsku neki stranci uporno mešaju - valjda zbog sličnih imena i zastava s krstovima na njima. A grešili su i "veliki" - tako je 2018. godine Njujorška berza ispred svoje zgrade okačila švajcarske boje, crvenu i belu, kako bi proslavila ulazak švedskog tehnološkog giganta Spotify na američko tržište.
 
Čak ni svetski čelnici nisu imuni na zabunu - u prošlogodišnjem govoru na samitu NATO, američki predsednik Džozef Bajden greškom je spomenuo Švajcarsku dok je novinarima govorio o nastojanjima Švedske da se pridruži vojnom savezu.
  • k

    26.10.2023 11:14
    mogli bi i mi za sibir, jer nas svi mesaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Poseta Veneciji biće još skuplja

Venecija želi da nastavi da naplaćuje ulazak za turiste na jednodnevne izlete nakon što se krajem ove nedelje završi probno razdoblje prvog ovakvog programa u svetu, piše nemačka agencija dpa.