Milano zabranio prodaju hrane i pića za poneti u kasnim noćnim satima

Stanovnici gradske četvrti Porta Venezia u Milanu suočavaju se s problemom buke brojnih partijanera u tom području, pa je grad odlučio da zabrani prodaju hrane i pića u kasnim noćnim satima.
Milano zabranio prodaju hrane i pića za poneti u kasnim noćnim satima
Foto: Pixabay
Privremena zabrana znači da partijaneri više neće moći da kupuju piće ili hranu za poneti u prodavnicama, na štandovima, u barovima, pa čak ni u automatima, a ova zabrana na snazi je od ponoći do šest sati ujutro radnim danom i od 1.30 do šest sati ujutro petkom i subotom, najmanje do 19. novembra.
Zabrana obuhvata užurbano područje Porta Venezia u kojem su smešteni brojni barovi i klubovi, od Piazze Oberdan do via Melzo i via Lazzaretto, a ulični prodavci suočeni su s još strožim merama jer im je zabranjen pristup tom području između 18 i šest sati ujutro.
Stanovnici su umorni od buke, gužve i kriminala koji dolazi s užurbanim noćnim životom u ovom području pa je Odbor stanovnika Lazzaretta pozvao gradske zvaničnike da nešto preduzmu, a ovo nije prvi put da se takve mere primenjuju u Milanu.
 
U maju 2020. prodaja alkohola za poneti bila je zabranjena od 19 do sedam sati ujutro nakon što su stanovnici prekršili antikovid mere, a u julu 2022. i junu ove godine prodaja pića za ponet ponovo je zabranjena u centru grada, ovaj put kako bi se smanjili buka i kriminal na ulicama.
  • Milica

    17.11.2023 16:59
    Sramota
    Nivo buke se ne kontrolise time sto zabranite da se ljudi hrane i piju, vec kaznama za odredjen broj decibela. Nazadno za takvu zemlju.
  • Dule

    05.11.2023 19:31
    Samo jos kontrole, samo sto vise glupih pravila, dok se ne pozatvoramo svi u kuce, jer nam drzava zeli sve najbolje.
  • Ilo

    05.11.2023 16:11
    Tako se to radi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja