VIDEO Turisti u Veneciji ignorisali gondolijera da bi napravili selfi, pa upali u kanal

Internetom se širi snimak nekolicine turista koji zu završili u jednom od venecijanskih kanala, nakon što sto su ispali iz gondole.
Turisti su završili u mutnoj vodi jer su odbili da poslušaju gondolijera koji im je naredio da sednu i da prestanu da prave selfije, piše Gardijan. 
 
Prilikom upravljanja plovilom ispod mosta u blizini Crkve Svetog Marka, gondolijer je takođe završio u vodi, nakon što je pokušao da spase svoje putnike, piše britanski list. 
Prema izveštajima lokalne štampe, neposredno pre incidenta grupa iz Kine se kretala po gondoli i pravila selfije u pozadini poznatih lokacija grada. 
 
Manevar ispod mosta zahtevao je maksimalnu ravnotežu i raspoređivanje težine u gondoli, ali su putnici navodno ignorisali naređenja da sednu i umesto toga nastavili da se fotografišu, nakon čega su prevrnuli čamac.
Tokom 2020. godine, Udruženje gondolijera u Veneciji donelo je pravilo o smanjenju broja ljudi kojima je dozvoljeno da putuju gondolom zbog težine. Prema toj uredbi, obilazak Venecije jednom gondolom dozvoljeno je za pet, a prethodno je tim plovilom bila dozvoljena vožnja maksimalno šest osoba. 
 
 
Udruženje je donelo odluku da smanji maksimalan broj osoba sa 14 na 12 i za veće gondole. 
 
"Tačno je da u poređenju sa pre deset ili 15 godina turisti danas u proseku imaju malo više kilograma", rekao je za Gardijan Andrea Balbi, predsednik Udruženja gondolijera.
  • Kineski

    07.12.2023 08:07
    Balvani
    Stajao bi pored njih i smejao se na sav glas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja