Venecija uvodi nova ograničenja: Turističke grupe ograničene na 25 osoba

Venecija je najavila nova ograničenja u pogledu veličine turističkih grupa kako bi se smanjio pritisak masovnog turizma na taj italijanski grad.
Venecija uvodi nova ograničenja: Turističke grupe ograničene na 25 osoba
Foto: Pixabay
Počevši od juna, grupe će biti ograničene na 25 osoba, što je otprilike polovina kapaciteta turističkog autobusa, navodi se u saopštenju gradskih vlasti Venecije, preneo je Glas Amerike.
 
Gradska zvaničnica zadužena za bezbednost Elizabeta Peske rekla je da je politika usmerena na poboljšanje kretanja grupa kroz istorijski centar Venecije, kao i na veoma posećena ostrva Murano, Burano i Torčelo.
Grad je ranije najavio planove za testiranje nove naknade za jednodnevne izlete ove godine.
 
Naknada od pet evra po osobi će se primenjivati tokom 29 najtranzitnijih dana između aprila i sredine jula, uključujući većinu vikenada.
Namenjena je regulisanju gužvi, podsticanju dužih poseta i poboljšanju kvaliteta života stanovnika Venecije.
 
Organizacija za obrazovanje, nauku i kulturu Ujedinjenih nacija je dva puta istakla uticaj turizma na ovaj grad kao glavni faktor zbog koga bi Veneciju trebalo staviti na Uneskovu listu ugroženih mesta svetske baštine.
 
Grad je prvi put izbegao stavljanje na listu ugroženih ograničavajući broj velikih brodova za krstarenje kroz kanal Đudeka i ponovo u septembru kada je najavio uvođenje naknade za jednodnevne izlete, koja je odložena opadanjem turizma tokom pandemije kovida19.
  • Apsurdistan

    31.12.2023 12:50
    Tako će uskoro morati i Bgd@H2O ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja