VIDEO: Isplovio prvi kruzer izgrađen u Kini, može da primi 5.000 putnika

Prvi kruzer izgrađen u Kini, koji može da primi više od 5.000 putnika, isplovio je iz Šangaja na svoje prvo putovanje.
Brod Adora Magic City, težak 135.500 tona, zajednički su naručile kompanije "China State Shipbuilding Corp" i američka korporacija "Carnival Corp", prenosi Fajnenšel tajms.
Brod ima više od 20 restorana i barova, zatvoreni park sa palmama, pozorište sa skoro 1.000 mesta i tržni centar od 2.000 kvadratnih metara i može da primi 5.246 putnika, navodi se u saopštenju kompanije koja ga je izgradila "CSSC Shanghai Vaigaokiao".
Izgradnja broda kasnila je zbog pandemije kovida19, navedeno je u dokumentaciji kompanije za klasifikaciju plovila "Lloyd's Register" (LR).
 
 
Iako je mnogo delova ugrađenih u ovaj kruzer nabavljeno od stranih dobavljača, Marko Skopaz iz LR-a smatra da Kina u budućnosti ima izglede da izgradi sopstveni lanac snabdevanja i ocenjuje da je ovaj brod "početak brzog i neizbežnog razvoja kineskog projektovanja i izgradnje kruzera".
 
  • Професор

    03.01.2024 12:10
    Шта год ми из Европе мислили будућност света је у Кини.
  • Prpa

    03.01.2024 10:32
    ***
    Velika tragedija u najavi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja