Er Frans planira da ponovo leti za Tel Aviv posle skoro četiri meseca: Prvi let 24. januara

Er Frans planira da ponovo leti za Tel Aviv od 24. januara, posle prekida s početkom rata Hamasa i Izraela 7. oktobra, saopštila je ta francuska aviokompanija.
Er Frans planira da ponovo leti za Tel Aviv posle skoro četiri meseca: Prvi let 24. januara
Foto: Pixabay
"Er Frans planira da letove između Pariza (aerodroma Šarl de Gol) i Tel Aviv nastavi od 24. januara triput nedeljno - sredom, četvrtkom i nedeljom", navodi se u saopštenju kompanije.
 
Taj program letenja biće mnogo manji nego pre 7. oktobra, sa dve svakodnevne veze velikim avionima Erbas A350.
Er Frans ponavlja da je bezbednost putnika i posada apsolutni prioritet, te stalno prati stanje na teritorijama gde lete njeni avioni da bi se osigurala bezbednost na najvišem nivou, navodi se u saopštenju.
 
Transavia, niskobudžetna podružnica grupe Er Frans-KLM, koja je takođe suspendovala svoje veze, "razmatra nastavak letova za Tel Aviv od početka februara", rekao je njen portparol za AFP.
Saopštenje Er Fransa dolazi dan posle datuma koji je ranije objavila nemačka grupa Lufthanza za obnavljanje svojih veza sa Izraelom.
 
"Aviokompanije grupe Luftanze ponudiće" od 8. januara "ukupno 20 nedeljnih veza s Tel Avivom", ili 30 odsto ranijeg programa, navela je nemačka kompanija koja je vlasnica i austrijske kompanije Ostrijan Erlajns i švajcarske Svis.
 
Mnoge druge aviokompanije su prestale da lete za Izrael posle smrtonosnih napada Hamasa i raketnih napada iz Gaze, posebno prema regionu Tel Aviva.
 
Er Frans je na početku sukoba imao nekoliko specijalnih letova iz Izraela za Francuske, za račun francuskog Ministarstva spoljnih radi repatrijacije francuskih državljana.
Izraelska kompanija El Al je održavala svoje letove.
 
Sukob Izraela i Hamasa je u nedelju ušao u četvrti mesec.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja