Izrael izveo vazdušni napad na Liban: Ubijen komandant Hezbolaha

Izrael je saopštio da su njihove snage izvele nove napade na Hezbolah u južnom Libanu, a u jednom od napada ubijen je komandant elitnih snaga Radvan.
Izrael izveo vazdušni napad na Liban: Ubijen komandant Hezbolaha
Foto: Beta/AP (ilustracija)
Izraelske snagu su izvele vazdušne napade i na pripadnike Hamasa u centralnoj i južnoj Gazi, prenosi Glas Amerike.
 
Bezbednosni izvori identifikovali su ga kao Visama al-Tavila, zamenika šefa jedinice unutar snaga Radvan.
Saopšteno je da su on i još jedan borac Hezbolaha poginuli kada je njihov automobil pogođen u napadu na libansko selo Majdal Selm.
 
U izraelskom bombardovanju ubijeno je više od 130 boraca Hezbolaha u južnom Libanu otkako je počelo prekogranična razmena uglavnom artiljerijske vatre posle Hamasovog napada na izraelsku teritoriju 7. oktobra.
Generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah upozorio je Izrael u dva televizijska obraćanja prošle nedelje da ne pokreće rat u punom obimu u Libanu.
 
"Ko god pomisli na rat sa nama - jednom rečju, zažaliće", rekao je Nasralah.
 
Napadi na Gazu i na Hezbolah u Libanu usledili su dok su se izraelski zvaničnici pripremali za posetu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je rekao da će razgovariti o tome da Izrael treba da čini više kako bi sprečio civilne žrtve u svojim operacijama u Gazi i da olakša isporuku humanitarne pomoći enklavi.
  • Iva

    08.01.2024 22:38
    Izrael osvajac
    Ne bi me čudilo da krene na Liban,Egipat,Emirate uz pomoć SAD!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.