Ova avio-kompanija meri putnike pre ulaska u avion, ali samo dobrovoljce

Evropski avio-prevoznik "Finnair" na aerodromu u Helsinkiju meri putnike pre leta, ali samo one koji su dovoljno hrabri da na to dobrovoljno pristanu.
Ova avio-kompanija meri putnike pre ulaska u avion, ali samo dobrovoljce
Foto: Pixabay
To se radi kako bi se avio-prevozniku omogućilo da napravi bolju procenu težine aviona pre poletanja.
 
Putnici se mere zajedno sa svojim ručnim prtljagom. Na sreću, merenje nije povezano s pojedinačnim rezervacijama ili podacima o putnicima. Sve je anonimno, rekla je za CNN Päivyt Tallqvist, viša potpredsednica za komunikacije, dodajući da samo član osoblja na gejtu vidi težinu.
Istraživanje je počelo u ponedeljak, a do četvrtka ujutro već je učestvovalo 800 dobrovoljaca, rekla je Tallqvist.
 
Avio-kompanija bila je "pozitivno iznenađena brojem dobrovoljaca". 
 
"Korisnike Finnaira obavestili smo o merenju preko društvenih medija i naše mobilne aplikacije, a prvi volonteri su se javili čak i pre nego što je oprema postavljena", rekla je ona.
Finnair prikuplja podatke i za zimsku i za letnju sezonu jer putnici nose težu odeću i kapute tokom hladnih finskih zima. Zimska merenja biće završena u februaru, a letnja od aprila do maja.
 
Tallqvist je izjavila da avio-prevoznik upoređuje podatke o prosečnoj težini putnika i njihovom ručnom prtljagu "u svrhu procene ravnoteže aviona i performansi potrebnih za sigurno obavljanje letova".
 
I dok bi mnogi putnici radije svoju težinu držali u tajnosti, Satu Munnukka, Finnairov šef zemaljskih procesa, uveravao je nervozne putnike da "prikupljeni podaci nisu ni na koji način povezani s ličnim podacima korisnika".
 
"Beležimo ukupnu težinu putnika i njegovog ručnog prtljaga, ali ne tražimo ime ili broj rezervacije. Samo agent službe za korisnike koji radi na mestu merenja može da vidi ukupnu težinu, tako da možete bezbrižno učestvovati u istraživanju."

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja