Neko isprozivao Kiribate zbog gradova Pariz, London i Banana, stigao odgovor: "Dobro, niste pozvani"

Vlada Republike Kiribati je objavila da nije odgovorna za pomalo zajedljiv komentar korisnika društvenih mreža koji se našalio u pogledu imena nekih gradova u toj državi.
Neko isprozivao Kiribate zbog gradova Pariz, London i Banana, stigao odgovor: "Dobro, niste pozvani"
Foto: Google maps
Zvanični odgovor vlasti, kako se u početku činilo, postao je viralan i izazvao smeh brojnih korisnika.
 
Početkom nedelje komunikacija je započela šaljivom primedbom korisnika X-a, @VoxDocVoxDei koji je napisao kako "veruje da su vlasti Republike Kiribati jednostavno odustale kad je došlo vreme da daju imena svojim gradovima" i dodao geografsku kartu zemlje s njihovim nazivima - London, Pariz, Poljska i Banana.
Nije trebalo dugo čekati na reakciju. 
 
 
Vlasti ove pacifičke ostrvske nacije vrlo brzo su odgovorile na primedbu sa svog zvaničnog naloga @KiribatiGov: "Dobro. Niste pozvani."
Potom su usledile reakcije korisnika X-a. 
 
AFP piše da je incident poslužio kao podsetnik na snagu humora u onlajn interakcijama i jedinstven šarm nacije Kiribata u digitalnoj sferi. Ipak, uprkos tome što je korisnik @KiribatiGov poruku poslao sa "zvaničnog naloga Republike Kiribati", ustanovljeno je da on nije legitiman.
 
Visoki zvaničnik za komunikacije predsednika republike Tearinibeia Enoo-Teabo AFP-u je odgovorio da se "radi o lažnom nalogu". Rekao je da se obratio X-u kako bi se rešio problem neovlašćenog naloga, ali da se još ne zna čiji je. Ako je počinilac na ostrvu, biće teško ući mu u trag među populacijom od otprilike 130.000 ljudi.
 
Kiribati su arhipelag smešten u središnjem Tihom okeanu. Poznati su po prekrasnim koralnim grebenima, zanimljivom podmorskom svetu i bogatoj kulturnoj baštini. Republiku Kiribati čine 33 koralna ostrva razasuta po ekvatoru, a zemlja se može pohvaliti netaknutim plažama, kristalno čistim morem i raznolikim ekosistemima koji vrve bioraznolikošću.
  • Svetski putnik

    22.02.2024 10:56
    Skoro idilično
    "a zemlja se može pohvaliti netaknutim plažama, kristalno čistim morem i raznolikim ekosistemima koji vrve bioraznolikošću..."
    - Puno je ovakvih obala odn. plaža po svetu. Jedini problem su ajkule...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja