Pilot i kopilot spavali pola sata tokom leta u Indoneziji

Avion "Batik Air" u Indoneziji skrenuo je s putanje nakon što su pilot i kopilot spavali gotovo pola sata.
Pilot i kopilot spavali pola sata tokom leta u Indoneziji
Foto: Pixabay
Dvojac u kokpitu je uhvaćen kako "drema" dok je avion skrenuo s planirane rute, što je moglo dovesti do fatalne nesreće za svih 153 putnika.
 
Avion je leteo iz jugoistočnog Sulavezija za glavni grad Džakartu, a objavljeno je da se jedan od pilota nije dovoljno odmorio noć pre leta.
Otprilike pola sata nakon poletanja aviona kapetan je zamolio kopilota za dopuštenje da se malo odmori, a on je pristao. Nakon što je kopilot preuzeo kontrolu nad avionom, i sam je zaspao.
 
Nekoliko minuta nakon poslednjeg javljanja kopilota, kontrola leta u Džakarti pokušala je da stupi u kontakt sa avionom. Odgovor nisu dobili.
Tačno 28 minuta nakon toga, pilot se probudio i otkrio da njegov kopilot spava i da avion nije na ispravnoj putanji leta. Odmah je probudio kolegu, odgovorio na pozive iz Džakarte i ispravio putanju leta.
 
Ministarstvo saobraćaja "strogo je ukorilo" "Batik Air" zbog incidenta, pozivajući avio-kompanije da obrate više pažnje na vreme odmora posade.
 
U međuvremenu su piloti privremeno suspendovani.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja