Venecija za 11 dana od novog nameta za turiste zaradila milion evra

Novouvedeni namet za turiste na jednodnevnom izletu u Venecijui doneo je tom gradu 975.000 evra prihoda u prvih 11 dana probnog perioda.
Venecija za 11 dana od novog nameta za turiste zaradila milion evra
Foto: Pixabay
Namet, koja je prvi put uveden 25. aprila, naplaćuje se po standardnoj ceni od pet evra. Grad je juče saopštio da je ukupno prodao više od 195.000 ulaznica, malo premašivši očekivanja.
 
Namet će se naplaćivati ​​gotovo sve subote i nedelje do sredine jula, kada će grad preispitati cenu.
Kao opšte pravilo celodnevni posetioci između 8.30 i 16 časova u obavezi su da plate ovu taksu i dobiju QR kod, koji služi kao dokaz plaćanja. Ukoliko to ne urade, mogu dobiti kaznu do 300 evra.
 
Domaće stanovništvo, gosti koji noće, studenti i deca do 14 godina oslobođeni su plaćanja ove naknade.
S oko 15 miliona posjetilaca godišnje, Venecija je jedna od najposećenijih turističkih destinacija na svetu. Masovni turizam gradu donosi velike prihode, ali gužve stvaraju i velike probleme.
 
Često je gotovo nemoguće proći uskim uličicama oko Markovog trga i mosta Rijalto, dve najpopularnije turističke znamenitosti.
  • mhm

    07.05.2024 17:38
    namet
    Sve takse/akcize su nameti ali plebs više voli da plaća taksu nego namet

    Sve je u oku posmatrača (novinara i onoga ko mu plaću daje)

    Veli, bolje da se ne zezamo..za naše namete piši taksa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.